LIFE

Celebra actriţă Jane Fonda, arestată la Washington pentru a patra oară în ultima lună

Actriţa americană Jane Fonda, în vârstă de 83 de ani, a fost arestată a patra oară în ultima lună la un protest organizat în Washington, vineri, şi şi-a petrecut noaptea după gratii, potrivit tmz.com.

Vineri, Jane Fonda a fost arestată pentru a patra oară în faţa Capitoliului american, pentru că a participat la o demonstraţie neautorizată. Alături de ea au fost arestate alte 45 de persoane, printre care s-au numărat actriţele Catherine Keener şi Rosanna Arquette şi actorii Ted Danson şi Sam Waterson.

Fonda, câştigătoare a două premii Oscar, a declarat, în urmă cu peste patru săptămâni, că va face astfel încât să fie arestată în fiecare zi de vineri pentru a atrage atenţia asupra problemei schimbărilor climatice. Astfel, începând din 11 octombrie, Fonda a fost arestată în fiecare vineri. La fel ca în săptămânile precedente, lui Fonda i s-au pus cătuşe şi a fost urcată într-o dubă de poliţie. De data aceasta, veterana actriţă şi-a petrecut noaptea după gratii.

Jane Fonda a anunţat că se va implica în protestele pe tema schimbărilor climatice, afirmând că s-a simţit inspirată „de mişcarea incredibilă creată de tineretul nostru”. Artista a promis să protesteze în fiecare vineri până în luna ianuarie, cerând să fie luate măsuri pentru a face faţă schimbărilor climatice.

Fonda a câştigat primul ei premiu Oscar în 1972, la vârsta de 35 de ani, pentru rolul din filmul „Klute” al lui Alan J. Pakula. Al doilea trofeu a fost obţinut pentru partitura din drama „Coming Home/Întoarcerea acasă”, semnată de Hal Ashby. Jane Fonda mai este cunoscută pentru activism, fiind o militantă împotriva războiului şi pentru cauza femeilor şi pentru lansarea unei serii de casete video cu exerciţii de fitness în anii 1980.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here