LIFE

Cele mai urmărite vedete din social media, în mai

Două cântăreţe şi un antrenor de fitness au fost cei mai urmăriţi oameni din social media, în luna mai. Este vorba despre Inna, Andra şi Andrei Deiu, care au avut cele mai urmărite conturi, conform unui top al agenţiei Starcom Media. Chefii Antenei, Dumitrescu şi Bontea, sunt primii la categoria vedete TV, conform paginademedia.ro

O premieră pentru luna mai ar fi că Adelina Pestriţu lipseşte din primii 20 creatori de conţinut. Acest lucru se întâmplă pe de o parte din cauza activităţii sale mai reduse în ultimele 6 luni, vârful fiind atins în iulie 2020, iar pe de altă parte din cauza interacţiunilor tot mai reduse ale fanilor cu conţinutul postat de ea, după cum explică cei de la Starcom. Pestriţu era pe locul patru în luna martie, de exemplu. De notat că a rămas pe locul patru în categoria Fashion&Beauty, deşi a ieşit din top 20 la general.

De asemenea, tot în premieră, Irina Rimes este la prima apariţie în top. A fost propulsată direct pe locul 11 în Youtube de melodia „N-avem timp”, care are peste 3.7 milioane de vizualizări. Clasamentul general, în mai, a fost completat de Chef Florin Dumitrescu şi de Mircea Bravo.

Starcom analizează prezenţa celor mai urmărite conturi pe cele trei mari platforme din online – Facebook, Instagram şi Youtube – dar şi anvergura canalului şi engagement-ul comunităţilor fiecărui cont. Cele mai populare nume, în funcţie de zona pe care o acoperă, sunt:

  • Inna a revenit pe primul loc al topului, însă este de remarcat faptul că nu deţine supremaţia pe nicio reţea socială. Pe locul doi se află Andra, care a căzut astfel o poziţie faţă de luna martie.
  • Contul de Instagram al lui Andrei Deiu, creator orientat pe zona de fitness, are o evoluţie fulminantă în ultimul an, adunând cu 46% mai mulţi fani comparativ cu ianuarie 2020, ajungând la peste 4.4 milioane de urmăritori în luna mai. Cu performanţe medii pe conturile de Facebook şi Youtube, Andrei Deiu ocupă locul trei în topul general.
  • Odată cu atingerea fazelor superioare ale emisiunii de cooking Chefi la cuţite, conturile de social media ale celor trei juraţi au creşteri importante: Chef Florin Dumitrescu ocupă locul patru în top (fiind şi singurul care are un canal de Youtube activ), Chef Sorin Bontea este pe locul şase, iar Chef Cătălin Scărlătescu este pe locul 36.
  • La categoria Fashion&Beauty, primul loc este ocupat în luna mai de Andreea Raicu.

Comment here