LIFE

Cele mai urmărite vedete din online în prima lună de carantină

Starcom Media a realizat un top al celor mai urmărite conturi din social media din zona de divertisment, în martie, prima lună de carantină.

Topul analizează prezenţa celor mai urmărite conturi pe cele trei mari platforme din online – Facebook, Instagram şi Youtube – dar şi anvergura canalului şi engagement-ul comunităţilor fiecărui cont. Pe lângă topul Social Media Stars Index, o noutate sunt clasamentele specifice pe următoarele categorii: muzică, fashion & beauty, TV Stars, divertisment şi gaming. Inna, Adelina Pestriţu şi Max Infinit au cele mai urmărite conturi din social media, în România. Zona de gaming câştigă teren cu cinci intrări în top şi pentru prima dată topul include şi un influencer din zona de fitness, potrivit unui top realizat de Starcom România.

Astfel, în Top 10 cele mai urmărite conturi în luna martie îi găsim pe: Inna, Adelina Pestriţu, Max Infinit, Andra Măruţă, Tony Poptămaş, IAN, Smiley, Andreea Bălan, Andrei Deiu şi Selly. Inna conduce topul general, datorită mărimii comunităţilor, însă nu are locul 1 pe nici o platformă individual. Adelina Pestriţu urcă pe 2, după locul 3 ocupat în clasamentul din decembrie, având o comunitate puternică pe Instagram, unde deţine locul 1. Noi intrări în top 10 sunt IAN, Tony Poptămaş şi Andreea Bălan.

La o primă vedere, se poate observa că şase locuri din top 10 sunt ocupate de muzicieni, iar entertainmentul deţine o singură poziţie în top – Selly – faţă de cele trei locuri ocupate în luna decembrie. Datorită interesului crescut pentru a face antrenamente de fitness acasă în această primă lună de carantină, găsim pe locul 9 şi primul trainer – Andrei Deiu, surpriza topului.

„Comparativ cu topul lansat în luna decembrie, numărul de puncte adunate pentru clasamentul din luna martie este mai mic, semn al unei nivelări a performanţelor conturilor individuale şi o varietate mai mare a celor care performează pe diferite platforme. Spre exemplu, putem observa că nu există persoane care să fie în top 3 în două platforme“, a declarat George Muşat, Starcom Data Strategy & Analytics Manager.

În schimb, zona de gaming câştigă teren, cu cinci intrări în top, comparativ cu o singură poziţie în clasamentul anterior.

Comment here