LIFE

Cele mai SIGURE orașe din lume. Orașele din România care depășesc multe capitale europene

Avem printre cele mai sigure orașe din lume, iar Clujul și Brașovul sunt cotate mai bine și decât Copenhaga. Bucureștiul se află pe locul 5 în România, dar ocupă poziția 63 la nivel internațional, arată un studiu făcut de Numbeo, o baza mondială de date statistice, relatează stirileprotv.ro.

Autoritățile din țară au investit în camere de supraveghere și anunță că au sporit patrulele de polițiști și jandarmi, dar au făcut și campanii de prevenție în rândul copiilor și persoanelor vârstnice, principalele categorii vulnerabile în față infractorilor. În topul celor mai sigure orașe din lume, Cluj – Napoca este pe locul 13 – cu un index al criminalității de sub 20%. Cifra indică un număr redus de crime, jafuri, spargeri de autoturisme și furturi din buzunare.

Pe lângă Cluj-Napoca, România mai are 4 orașe în clasament. Conform statisticii, Brașovul ocupă locul 2 în topul orașelor sigure din România. Este urmat de Timișoara, Iași și București. La nivel mondial, însă, capitală țării noastre este pe locul 63, dar depășește orașe precum Geneva din Elveția, ori Luxemburg sau Singapore. În lume, Brașovul este al 29 -lea cel mai sigur oraș. Orașul este monitorizat de peste 200 de camere de supraveghere iar în zonele intens circulate sunt amplasate peste 40 de butoane de panică, unde oamenii pot da alerta în caz de infracțiuni. Anul trecut, rata criminalității în județ a scăzut cu peste 30%.

Pe primele locuri în topul celor mai sigure orașe din lume sunt Abu Dabi, Doha și Taipei.

1. Abu Dhabi – Emiratele Arabe Unite
2. Doha – Qatar
3. Taipei – Taiwan
4. Quebec – Canada
5. Zurich – Elveția

Potrivit statisticilor, cele mai nesigure orașe din lume sunt în Africa și Venezuela. În clasament, a fost măsurată rata criminalității din 374 de orașe.

  1. Durban – Africa de Sud
  2. Pretoria – Africa de Sud
  3. Pietermaritzburg – Africa de Sud
  4. Port Moresby – Papua Nouă Guinee
  5. Caracas – Venezuela

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here