LIFE

Cele mai sigure 20 de locuri pentru a călători post-coronavirus. Sibiul, singurul oraş din România aflat pe listă

Organizaţia Europeană pentru cele mai bune destinaţii (EBD), care se încadrează în Reţeaua EDEN a Comisiei Europene, a întocmit o listă a celor mai sigure 20 de destinaţii pentru călătorii şi turism, după coronavirus. Pe lista preluată de Forbes, apar mai multe oraşe din Polonia, Croaţia, Grecia, dar şi municipiul Sibiu, singura destinaţie din România.

”Multe ţări europene îşi deschid frontierele, iar zborurile şi hotelurile se redeschid şi acum”, explică Organizaţia Europeană pentru cele mai bune destinaţii (EBD), citată de Forbes. Pentru a ajuta călătorii care vor să călătorească în Europa, EBD a prezentat o listă cu 20 de destinaţii cel mai puţin afectate de Covid-19.

Lista cuprinde:

 1. Tbilisi, Georgia
 2. Corfu, Grecia
 3. Cavtat, Croaţia
 4. Insulele Azore
 5. Preveza, Grecia
 6. Alentejo, Portugalia
 7. Batumi, Georgia
 8. Zagreb, Croaţia
 9. Algarve, Portugalia
 10. Sibiu, România
 11. Kotor, Muntenegru
 12. Rijeka, Croaţia
 13. Varşovia, Polonia
 14. Viena, Austria
 15. Bohinj, Slovenia
 16. Malta
 17. Gdansk, Polonia
 18. Vilnius, Lituania
 19. Riga, Letonia
 20. Taigaua sălbatică, Finlanda

Despre Sibiu, jurnaliştii de la Forbes menţionează că este ”un oraş frumos, istoric din Transilvania”.

”Poreclit «Oraşul cu ochi», Sibiu este o destinaţie turistică cunoscută atât pentru vizitatorii autohtoni, cât şi pentru cei străini. Cunoscut pentru cultura, istoria, gastronomia, arhitectura diversă (inclusiv casele sale iconice cu ochi care i-au dat porecla) şi minunile sale naturale, oraşul a devenit o destinaţie turistică râvnită”, mai notează publicaţia.

Ziariştii fac referire la anul 2007, când oraşul a fost Capitala Europeană a Culturii. În 2019, a fost numită Regiunea Europeană a Gastronomiei. Şi în 2020, a fost desemnată „a şasea cea mai bună destinaţie turistică a Europei” de EBD.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here