Plasare Produse

Cele mai populare centrale termice de apartament

În acest articol vom analiza cele mai populare centrale termice de apartament din România, pentru a vă ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză atunci când vă alegeți următoarea centrală. Echiparea unei locuințe, casă sau apartament cu o centrală de calitate este un deziderat la care sperăm cu toții. Aceasta alegere îți oferă posibilitatea de a avea cât de cât controlul asupra confortului termic și asupra consumului tradus în cost lunar.

Ce te interesează pe tine în primul rând? Să poți controla căldura oferită de centrală în diferite camere ale locuinței și să nu ai variații mari de temperatură pe intervale de timp diferite. Apoi, pe lângă confortul termic, mai avem nevoie și de un debit bun de apă caldă menajeră. Nu ai dori să intri sub duș și din minut în minută să-ți varieze temperatura cu 10-20 de grade Celsius. Iată de ce alegerea unei centrale termice este un proces ce necesită atenția voastră pentru că are implicații mari în timp. Firește că îți dorești cea mai bună centrală termică! Dar poate uneori nu-ți permiți prețul unei astfel de centrale, ori poate că nu este exact ce-ți trebuie raportat la suprafață ori volum de apă caldă.

Cei mai de încredere producători de centrale termice de apartament

De-a lungul timpului, în piața din România s-au rodat ca să spunem așa mai multe branduri, fiecare testându-și popularitatea în timp. Unele chiar au dispărut din cauza scăderii cererii din piață, iar altele și-au dezvoltat foarte mult plaja de clienți. Ei bine, din punctul de vedere al criteriilor enumerate anterior (confort termic și necesar de ACM), printre cei mai destoinici producători se numără:
⦁ Ariston
⦁ Immergas
⦁ Bosch
⦁ Viessmann
⦁ Vaillant
⦁ etc.

Producători populari centrale termice

Producătorul italian de centrale termice Ariston a reușit să se impună destul de bine pe piața din România, printr-o calitate crescută, prin prețuri corecte și produse fiabile. Dar, cei de la Ariston au mai făcut ceva, au venit tot tipul cu noutăți, cu produse adaptate nevoilor oamenilor. Ei și-au modernizat într-un ritm mai alert produsele. Ecran LED, comunicare wireless, setare de la distanță, diagnostic rapid pe interfață. Practic, o centrală Ariston reprezintă un punct de reper în privința inovării.

Cei de la Immergas, deși nu atât de cunoscuți pe piața din România au reușit în timp să devină destul de influenți. Prețurile mici și calitatea ridicată a centralelor termice i-au adus aici. Oamenii au cumpărat, au testat, și-au spus părerea și probabil în timp au revenit la aceste produse, aducând și alți cumpărători. Deși nu sunt atât de vizibili în piață precum Ariston, totuși centralele Immergas sunt și ele destul de populare. Bine, când vorbim de Ariston, nu vorbim doar de centrale termice precum e cazul celor de la Immergas. Ariston e un brand mult mai mare, ce înglobează o multitudine de electrocasnice, deci este din start mult mai cunoscut.

Centralele termice Bosch sunt cu adevărat de calitate. Prețurile nu sunt tocmai mici, dar, știți cum se spune: ”dai un ban dar stai în față”. La Bosch găsim centrale economicoase din punct de vedere al consumului și deosebit de durabile în timp. Brandul Bosch înseamnă și el mult mai mult decât centralele termice, de aceea este și atât de vizibil. Ba, putem spune că dintre produsele Bosch, centralele lor termice sunt probabil printre cele mai puțin cunoscute publicului larg.

Viessemann vine cu produse ieftine, cu un raport calitate/preț superior. Centralele lor au o eficientă termică ridicată, un randament termic sporit, fapt ce se traduce în mai mulți bani ce rămân în buzunarul tău. Și aceste produse se bucură de o tehnologie modernă: afișaj LED, eficiență energetică A, costuri mici și pe deasupra este și prietenoasă cu mediul.

Vaillant sunt un brand ce s-au impus pe piață prin produse accesibile și modele eco-friendly. Sunt printre cele mai bune centrale din punct de vedere al protejării mediului înconjurător. Randamentul termic este unul deosebit de ridicat. Nivelul de zgomot nu este tocmai mic, dar compensează printr-un grad mai mare de economisire în privința consumului de gaze. Plus de asta, centralele termice Vaillant mai au o calitate care le deosebește de alte surate de-ale lor, au un sistem de preîncălzire a instalației.

Cum alegi cea mai bună centrală termică pentru locuința ta

Alegerea centralei termice trebuie făcută în funcție de unele aspecte practice:
⦁ suprafața locuibilă – volumul încălzit
⦁ numărul de robinete pentru ACM din bucătărie și din baie
⦁ numărul persoanelor din casă/apartament
Important este să ne asigurăm un volum suficient de apă caldă menajeră, să avem un debit relativ constant și să avem un confort termic sporit.
Pentru a nu da greș în alegerea unei centrale termice, iată la ce trebuie să fi atent:
⦁ să aibă un randament termic ridicat pentru a face față unor temperaturi scăzute
⦁ să aibă capacitatea a încălzi suprafața disponibilă
⦁ să-ți asigure un volum bun de apă astfel încât să acopere necesarul în funcție de numărul membrilor familiei tale.

Apoi, când alegem o centrală ne mai uităm și la partea de aspect. Dacă avem în față un design modern, elegant, compact sunt cu siguranță atrași spre a achiziționa. Ne mai interesează și un sistem bun de avertizare și diagnosticare pentru că, nu-i așa, siguranța trebuie să fie pe primul loc în alegerile noastre. Numărul mare de funcții poate să fie un atu pentru că va conduce la o manevrare mai ușoară. Nu în ultimul rând suntem interesați de garanția oferită de producător pentru că astfel putem să stăm liniștiți o perioadă mai lungă de timp. Plus de asta, costurile cu reparația și costurile de manoperă ale celor care intervin în astfel de cazuri nu sunt deloc mici.

Comment here