LIFE

Cele 13 țări unde nu s-a înregistrat niciun caz de COVID-19

Pandemia de coronavirus a ajuns în 188 de state și teritorii din întreaga lume, potrivit statisticilor Universității John Hopkins din SUA. Conform Business Insider, există și 13 țări care susțin că au fost ferite de coronavirus și că nu au înregistrat încă niciun un caz. Mai toate sunt state insulare îndepărtate, care au posibilitatea să se protejeze mai ușor.

Samoa, ţară insulară din sudul Oceanului Pacific, care are o populație de aproximativ 200.000 de oameni, a declarat stare de urgență și și-a închis granițele în martie, inclusiv pentru bărci și nave. Autoritățile au precizat că Samoa va rămâne închisă „până la o nouă notificare”, pentru a ține pandemia de coronavirus în afara țării. Persoanele care sunt permise în circumstanțe speciale trebuie să urmeze o serie de reglementări, controale de sănătate și reguli de carantină ”pentru a menține Samoa zonă liberă de COVID-19”.

Insulele Marshall este o țară insulară în Oceanul Pacific, cu aproape 60.000 de locuitori. Nici aici, până acum nu a fost înregistrat niciun singur caz de COVID-19. Au fost făcute doar 162 de teste, la persoanele care aveau simptome, dar toate au ieșit negative.

Insulele Solomon– Țara a anunțat restricții de intrare încă de la începutul pandemiei la nivel global. Acum, caută soluții pentru revenirea turiștilor, dar fără a introduce virusul în țară. Sunt pregătite măsuri de protecție, pe care hotelurile sunt nevoite să le respecte cu strictețe, astfel încât turiștii să poată reveni, dar oamenii să nu se îmbolnăvească. Distanțarea socială, dezinfectarea și alte măsuri de prevenție, precum cele luate în lumea întreagă, sunt principalele restricții luate în calcul de autorități.

„Trebuie să acceptăm că vom trăi cu gândul la COVID-19 atunci când vom face anumite lucruri, o perioadă bună de acum înainte. (…) Turismul nostru a supraviețuit unor numeroase crize, de-a lungul anilor, dar de fiecare dată le-am depășit. O vom depăși și pe aceasta” a declarat, în presa locală, liderul principalei agenții de turism din Insulele Solomon.

Vanuatu– Insula din Pacificul de Sud a declarat în martie stare de urgență în martie, care va dura până la sfârșitul anului 2020. Obiectivul guvernului este ”oprirea virusului de intra în Vanuatu” și ”izolarea persoanelor care introduc virusul COVID-19 (pentru a preveni răspândirea lui la alte persoane sau în alte zone din Vanuatu)”.

Tuvalu– Țară insulară din Polinezia, situată în partea central-vestică a Oceanului Pacific, la jumătatea distanței dintre Hawaii și Australia, are o populație de aproape 12.000 de locuitori.

Tonga, o țară insulară situată în Oceanul Pacific, este încă lipsită de coronavirus în rândul populației sale de puțin peste 100.000 de oameni. Începând cu luna martie, Tonga a impus carantina, a interzis grupurile mari și sporturile de contact. A cerut distanțarea socială în cazul în care virusul ar fi intrat în țară. De asemenea, și-a închis granițele pentru zboruri și nave de croazieră în martie. Tonga a avut un caz suspect la începutul lunii martie, dar mai târziu a spus că persoana respectivă nu are coronavirus.

Republica Kiribati, țară insulară în Oceanul Pacific, cu o populație de peste peste 110.000 de locuitori, este cel mai mare stat din Oceania, din punct de vedere al întinderii. Persoanele care provin din țări cu transmitere locală permanentă a virusului trebuie să petreacă ”cel puțin 14 zile într-o țară liberă de virus înainte de a călători în Kiribati și trebuie să prezinte autorizaților un certificat medical pentru a confirma că nu au coronavirus”.

Turkmenistan– Regimul dictatorial din Turkmenistan nu a raportat niciun caz de coronavirus, dar experții pun la îndoială acest lucru. Cu toate acestea, Turkmenistan a restricționat călătoriile la începutul pandemiei și reprezintă una dintre țările în care este cel mai dificil de intrat, ceea ce ar fi putut să o ajute să evite un focar.

Statele Federate ale Microneziei este o țară insulară din Oceanul Pacific la nord de Papua Noua Guinee, formată din peste 600 de insule. Statul este un stat suveran, în asociere liberă cu Statele Unite ale Americii. Țara și-a închis granițele, iar grupul său de lucru COVID-19 a făcut simulări pentru a vedea cât de pregătită este pentru un focar. Cetățenii care au fost repatriați au fost băgați în carantină.

Republica Nauru este o țară insulară în teritoriul micronezian al Pacificului de Sud, cu o populație de peste 10.000 de locuitori. Chiar dacă nu a raportat niciun caz, guvernul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la numărul tot mai mare de cazuri în regiunea oceanică care se învecinează, cum ar fi Australia și Noua Zeelandă.

Republica Palau este o țară insulară aflată în Oceanul Pacific, cu o populație de 18.000 de locuitori. Ministerul Sănătății a emis linii directoare cu privire la modul în care cetățenii se pot proteja. Acesta a spus în martie: ”Deși nu dorim ca oamenii să intre în panică, trebuie să fim vigilenți și precauți. Să respectăm măsurile preventive recomandate, spălarea frecventă a mâinilor, acoperirea căilor respiratorii atunci când tușim sau strănutăm, distanțarea socială, și pregătirea pentru apariția primul caz cofirmat”. Călătorii în țară trebuie, de asemenea, să intre în carantină la sosire.

Insulele Cook- Aflate în Pacificul de Sud, statul format din 15 insule are o populație de 19.000 de locuitori. Toți au reușit să se protejeze de COVID. Asta după ce granițele au fost închise, de la mijlocul lunii august, atunci când în Noua Zeelandă, aflată în apropiere, a început să crească numărul cazurilor de COVID-19. Premierul Henry Puna a spus: „Luăm măsuri foarte serioase pentru a ne proteja oamenii și pentru a controla și a ține această boală mortală departe de țărmurile noastre”. La începutul acestei săptămâni, fostul său premier, Joseph Williams, a fost internat cu coronavirus, dar în Noua Zeelandă.

Insula Niue este o țară insulară situată în partea central-sudică a Oceanului Pacific, care are legături strânse cu Noua Zeelandă. Este una dintre cele mai mici țări din lume, cu o populație mai mică de 2.000 de oameni.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here