LIFE

Cel mai rapid Ferrari din istorie, «chinuit» prin București. Cine e milionarul român cu bolid de 450.000 de euro

Are o pasiune costisitoare, dar și bani să și-o satisfacă. Milionarul român Dan Nicorescu este cel mai tare din parcare, căci în garajul lui sunt aliniați cei mai puternici și scumpi bolizi. Cea mai recentă achiziție are o fișă tehnică amețitoare, dar și un preț pe măsură. Fotoreporterii Click! au surprins imagini inedite cu cel mai rapid și puternic Ferrari din istorie, modelul Superfast 812.

Nu este pentru prima dată când Dan Nicorescu (53 de ani), etichetat drept cel mai excentric milionar român, își scoate la plimbare achizițiile. E vorba despre mașini pe care ai ocazia să le vezi doar la saloanele auto internaționale. Are în garaj un Lamborghini Aventador (250.000 de euro), un Aston Martin DBS Superleggera (350.000 de euro), un Rolls Royce Phantom Coupe (500.000 de euro), un Bentley Continental GT (300.000 de euro), iar cireașa de pe tort e un Ferrari Superfast 812, în valoare de 450.000 de euro.

Zilele trecute, milionarul “a chinuit” cel mai rapid Ferrari de serie din istorie, în traficul imposibil din București, unde expresia bară la bară nu are ce să caute în aceeași propoziție cu cuvântul “Ferarri”.

Cu 800 de cai putere şi o viteză maximă de peste 340 de kilometri pe oră (limita de sus nu e dezvăluită), modelul 812 Superfast e cel mai puternic şi mai rapid Ferrari de serie din istorie. De altfel, cifra 812 e o combinaţie între cei 800 de cai şi cei 12 cilindri ai bolidului. Interesant e faptul că această maşină ar putea fi ultima cu motor V12 a producătorului de la Maranello, tentat pe viitor să apeleze la soluţiile hibrid.

Lansată în 2017 la Salonul Auto de la Geneva, noua bijuterie a “căluţului cabrat” a luat locul mai vechiului F12berlinetta. Ferrari 812 Superfast atinge 100 de kilometri pe oră în 2,9 secunde şi 200 de kilometri pe oră în 7,9 secunde, iar consumul mediu e undeva în jurul a 15 litri la suta de kilometri. În funcție de dotări, bolidul poate ajunge și la 450.000 de euro.

Originar din Târgoviște, Dan Nicorescu (53 de ani) este unul dintre cei mai controversaţi miliardari români. Deşi nu figurează în topurile de specialitate, se pare că ar avea o avere de circa un miliard de euro. Fost acţionar la Banca Românească, Nicorescu face în special afaceri cu fier vechi, iar la bază este inginer de Aeronave, dar nu a profesat niciodată. Afaceristul are o vilă luxoasă pe Şoseaua Nordului, în Capitală, evaluată la 4 milioane de euro. Potrivit declarațiilor lui pentru evz.ro, Nicorescu a făcut primul milion de euro până la vârsta de 28 de ani.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here