LIFE

Cel mai nou film cu Johnny Depp, din 10 noiembrie în cinema

”Jeanne du Barry”, povestea fascinantă a curtezanei care a scandalizat anturajul regelui Ludovic al XV-lea, ajunge în cinematografe din 10 noiembrie, distribuit de Independenţa Film. Filmul marchează reîntoarcea lui Johnny Depp pe marile ecrane, costumat în monarh, alături de regizoarea filmului, Maïwenn, în rolul favoritei.

„Jeanne du Barry” a deschis ediţia din acest an a festivalului de la Cannes, unde a avut parte de ovaţii şi cronici pozitive.

Jeanne Vaubernier, fiica unei familii sărace, îşi foloseşte frumuseţea şi inteligenţa pentru a-şi depăşi condiţia socială. Prin intermediul iubitului ei, Contele du Barry, şi a Ducelui de Richelieu, Jeanne este prezentată regelui Ludovic al XV-lea. Inevitabilul se întâmplă şi Regele se îndrăgosteşte de ea, descoperind pofta de viaţă. Jeanne devine favorita oficială, iar scandalul la curte nu întârzie să apară.

Fascinată de destinul femeii care a cucerit inima regelui Ludovic al XV-lea şi a rămas în istorie ca ultima favorită oficială a monarhului francez, Maïwenn i-a studiat biografia lui Jeanne Vaubernier de-a lungul anilor şi între 2016 – 2019 s-a dedicat în totalitate scrierii scenariului.

Johnny Depp a fost ales pentru rolul regelui Ludovic al XV-lea după ce mai întâi au fost ofertaţi doi actori francezi, primul refuzând să citească scenariul, iar cel de-al doilea renunţând din cauza unor probleme de sănătate. Ulterior, Maïwenn şi-a îndreptat atenţia către actori de peste ocean, primul pe lista ei de favoriţi fiind Johnny Depp, care a acceptat rolul imediat.

Comment here