LIFE

Cea mai tânără persoană care a vizitat TOATE ţările lumii

Lexie Alford, în vârstă de 21 de ani, din Statele Unite, a intrat în Cartea Recordurilor devenind cea mai tânără persoană care a vizitat toate cele 196 state suverane ale lumii.

Lexie Alford a vizitat, recent, baraca albastră situată în partea nord-coreeană în Zona Demilitarizată (DMZ) care separă Republica Coreea de Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC), marcând astfel ultima ţară din lista ei, potrivit Bored Panda.

Tânăra a declarat că nu a reuşit să găsească o cale să treacă de interdicţia SUA de călătorie în Coreea de Nord, însă regulile Guinness World Record au permis ca vizita în această baracă albastră să fie considerată drept intrare pe teritoriul nord-coreean.

Lexie Alford a depăşit astfel recordul deţinut de britanicul James Asquith, care a vizitat toate ţările lumii până la vârsta de 24 de ani.

„Pentru Guinness, cea mai grea parte nu este călătoria pentru obţinerea recordului. Cea mai grea parte este să dovedesc că am fost în toate aceste locuri. Trebuie să primesc declaraţii semnate ale martorilor în fiecare ţară în care mă duc şi să pun la dispoziţie bilete de avion, ştampile din paşaport, chitanţe de cazare, registre pentru fiecare ţară pe care o vizitez“, a declarat Alford pentru ziarul The Union în 2018, când mai avea 13 state de vizitat.

„Sună nebuneşte, dar sunt mai mulţi cei care care au călătorit în spaţiu decât cei care au reuşit să ajungă în toate ţările din lume“, a declarat tânăra pentru Bored Panda.

„Există în jur de 150 de persoane care au reuşit să călătorească în toate cele 196 de ţări, şi mai puţin de 10 dintre acestea au fost femei“, a explicat ea.

Iar acum, Lexie este una dintre ele. Tânăra a mărturisit că în ciuda faptului că a fost presată de familie să-şi folosească timpul pentru a-şi continua studiile, a decis să-şi urmeze visul de a călători. A vizitat 72 de ţări până la vârsta de 18 ani, printre care Cambodgia, Dubai şi Egipt, pentru că părinţii ei sunt agenţi de turism. Când a realizat că poate depăşi Guinness World Record, a plecat în marea sa aventură.

Lexie şi-a deschis, ulterior, un blog unde a documentat călătoriile din jurul lumii, iar pe contul de Instagram, unde este urmărită de peste 67 de mii de persoane, are peste 400 de fotografii ce fac „dovada“ impresionantului ei record.

În topul locurilor favorite pe care le-a văzut, Lexie Alford a menţionat Cascada Angel din Venezuela şi Nordul Pakistanului. În viitor, tânără își doreşte să călătorească pe cât de mult posibil şi să termine cartea la care lucrează.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here