Stirile ZileiTârgu-JiuUPB

Cea mai mare universitate tehnică din țară, afectată de pandemie. Mihnea Costoiu: Perioada pe care o traversăm acum este cea mai grea

”Această perioadă este cea mai grea pentru mulți studenți și cadre didactice” spune Mihnea Costoiu, rectorul celei mai mari universități tehnice din țară, Politehnica București.

Într-un interviu pentru Radio Infinit, Costoiu, fost senator de Gorj, vorbește despre modul în care pandemia a afectat prestigioasa instituție de învățământ superior.

Politehnica a fost închisă de la prima suspiciune de infectare, înaintea de declararea stării de urgență. Învățământul online n-a fost o problemă, aici existând deja platforme menite să ușureze interacțiunea student-profesor.

Mihnea Costoiu spune că această perioadă este cea mai dificilă, de la începutul pandemiei. Un număr mare de studenți și profesori au contractat boala.

Rectorul Politehnicii București declară că mai acut ca orice se resimte, în această perioadă, nevoia dialogului. Studenții, cadrele didactice simt nevoia de a-și împărtăși necazurile. Mihnea Costoiu afirmă că a discutat personal cu mii de studenți și a suplimentat posturile la centrul de consiliere.

Politehnica București încearcă, timid, să-și redeschidă porțile. În sensul că un număr redus de studenți va fi chemat la laboratoare. S-a început, deja, cu doctoranzii, spune rectorul Costoiu.

Comment here