LIFE

Ce pensie are Al Bano, după o carieră de succes

Legendarul cântăreţ italian şi-a declarat deschis pensia pe care o primeşte, explicând că perioada de criză provocată de pandemie îl afectează grav

Al Bano a acordat un interviu extins pentru o publicaţie italiană, în care povesteşte fără menajamente cum trece prin această perioadă de criză. Refugiat în Cellino San Marco (în provincia Brindisi, din Apulia, pe coasta de sud-est a Italiei), unde are un restaurant şi un hotel, Al Bano mărturiseşte că are probleme financiare, întrucât pandemia a anulat toate rezervările şi a stopat turismul, astfel că restaurantul şi hotelul s-au transformat doar în cheltuieli mari de întreţinere pentru el – nu şi în venituri, fiind închise. Mai mult decât atât, nici cealaltă sursă de venituri, care îi permitea lui Al Bano să aibă un trai cât se poate de relaxat financiar, nu mai există. Cel puţin pentru o bună perioadă de timp – concertele.

„Fără concerte, mă mai pot întreţine cel mult un an din economii. Mi-am plătit dintotdeauna impozitele la stat, dar acum am o pensie de 1.470 de euro”, spune artistul.

Iar dacă pentru români 1.400 de euro pare mult, vă reamintim că nivelul de pensii medii în ţara noastră este la o cincime din media europeană – nivelul de trai (implicit de cheltuieli) fiind mai ridicat în marile ţări europene. Ca referinţă concretă, pensia medie în Spania este de 1.641 de euro, în Franţa de 1.818 euro, iar în Italia, ţara artistului, de 1.749 de euro. Aşadar, Al Bano este sub această medie.

Totuşi, în ciuda acestor probleme, artistul reuşeşte să vadă şi partea bună a lucrurilor: „Nu am stat niciodată închis în casă vreme de 4 luni. Aşa că am profitat şi am început o dietă. M-am apucat şi de exerciţii fizice. Iar până acum, am reuşit să slăbesc 4 kilograme şi sunt foarte mândru de asta!”.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here