Minerit și Energie

CE Oltenia: Un nou record în termoenergetica românească

COMUNICAT

CE Oltenia a înregistrat un nou record în termoenergetica românească.

Cel mai flexibil grup pe lignit din sistemul romanesc, grupul energetic nr.6 al Sucursalei Electrocentrale Rovinari a înregistrat aproximativ 5506 ore de functionare fără întrerupere, ultimul paralel cu Sistemul Energetic National fiind realizat în data de 17.07.2020.

Grupul a fost oprit în data de 03.03.2021, după 230 de zile de funcționare continuă, fără a prezenta probleme tehnice care ar fi impus oprirea acestuia, ci raportat la necesarul de energie din sistem.

Cu o disponibilitate de 100%, grupul energetic nr.6 de la Rovinari a produs, în această perioadă, o cantitate de energie electrica de peste 1,34 TWh si a asigurat permanent servicii tehnologice de sistem, având plaja cea mai mare de funcționare în reglaj secundar. Grupul a funcționat cu cele mai mici valori ale consumului specific de combustibil la nivelul CE Oltenia, cu cca 0% aport de hidrocarburi și cu emisiile de SO2, NOx si pulberi sub limitele prevazute de Legea nr.278/2013 privind emisiile industriale. Putem spune că cei 1,34 TWh  au asigurat consumul de energie electrică a cca 1.900.000 de familii, timp de 7,5 luni.

Termocentrala de la Rovinari a mai înregistrat, în martie 2017, un record, după cele aproximativ 5000 de ore de funcționare neîntreruptă a grupului energetic nr.4, pe parcursul a 208 zile.

Recordurile înregistrate la Rovinari nu trebuie privite doar ca cifre spectaculoase, ci ca rezultat al eforturilor si responsabilității unor specialiști ai domeniului care au demonstrat profesionalism și capacitate de a rezista provocărilor actuale.

Primul paralel al grupului energetic nr.6 de la Rovinari a avut loc în data de 29 iunie 1979, însumând o producție de energie electrică de peste 47,54 TWh până în prezent.

Din totalul energiei produse de CE Oltenia, energia produsă la Rovinari acoperă un procent de peste 50%, cu respectarea tuturor condițiilor de mediu impuse de legislația europeană și națională în vigoare, grupurile energetice aflate în operare fiind conforme din punct de vedere al nivelului tuturor emisiilor reglementate și pregătite să îndeplinească inclusiv noile condiții valabile din august 2021.

Comment here