Minerit și EnergieStirile Zilei

CE Oltenia la pâmânt, România IMPORTĂ energie. Lider: Ne mai ajută Bruxelles-ul!

Complexul Energetic Oltenia are poate cea mai slabă producție din istorie, dar România continuă să importe energie. Liderii de sindicat critică importurile și spun că, fără ajutorul statului, compania de la Târgu-Jiu nu poate supraviețui.    

În această primăvară, la CEO au funcționat  zile întregi doar două sau trei grupuri energetice din cele 11 pe care le are. Joi a fost pornit cel de-al patrulea grup la Rovinari, compania de la Târgu-Jiu intrând în piață cu 600 MWh.

La Termocentrala Turceni, un singur grup funcționează. Liderul sindical Eugen Iovan crede, însă, că situația se va îmbunătăți după ce va intra în reparații o unitate de la Cernavodă.   

Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, spune că România a devenit dintr-o țară exportatoare de energie una importatoare deși are capacități de producție pentru necesarul consumat.

An de an se strâng pierderi uriașe la Complexul Energetic Oltenia. Gabriel Căldărușe, președinte Sindicatului Mine Energie, spune că anul trecut, și dacă CEO n-ar fi plătit certificate de carbon, ar fi înregistrat pierderi.   

Căldărușe speră ca ultimul împrumut acordat de stat, cel de 250 de milioane de euro, să nu trebuiască să fie returnat. Liderul sindical spune că CEO n-ar avea de unde să dea nici măcar 10% din acești bani.  

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here