Minerit și EnergieStirile Zilei

CE Oltenia, din nou BUN DE PLATĂ. Decizia în cazul Burducea

Complexul Energetic Oltenia și doi șefi ai unui miner mort, în urmă cu peste 4 ani, trebuie să achite daune de sute de mii de lei.

Judecătoria Târgu-Jiu a stabilit ca familia lui Tudor Burducea să primească despăgubiri de 400.000 de lei. Un verdict similar a fost dat de aceeași instanță și la începutul anului, a fost contestat, iar Curtea de Apel Craiova a dispus rejudecarea dosarului. Magistrații gorjeni au menținut decizia inițială.

Patru rude ale fostului angajat CEO vor trebui să primească, de la compania de stat și de la ceilalți doi inculpați din dosar, Virgil Vlăduțu Paliu și Constantin Năboiu, peste 400.000 de lei. Prin sentință penală definitivă, Complexul Energetic Oltenia a fost obligat să suporte și o amendă penală de 375.000 de lei, ceea ce înseamnă că, la finalul procesului, compania va pierde aproape un milion de lei, cu penalități și indexări ale ratei inflației.

Tudor Burducea a murit în ianuarie 2015, după ce a fost lovit de un bulgăre de cărbune înghețat. Fusese pus de șefi să intre și să curețe un vagon cu cărbune înghețat, în ciuda faptului că procedurile interne interziceau astfel de manevre.

În cazul Complexului Energetic Oltenia, condamnarea de acum este cea de-a doua pe care compania de stat o primește din partea instanțelor de judecată și care îi ușurează bugetul de sume importante de bani. CEO mai are de achitat peste 60 de milioane de lei și către Clubul Pandurii, în dosarul în care gruparea le-a cerut acționarilor să își onoreze obligațiile financiare din anii trecuți.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here