Minerit și EnergieStirile Zilei

CE Oltenia: Acuzațiile lui Miruță, nefondate

Conducerea Complexului Energetic Oltenia reacționează în urma declarațiilor, făcute marți la Tribuna Parlamentului, de deputatul USR Radu Miruță care a cerut ”o anchetă serioasă în cazul deceselor din cadrul companiei cauzate de condiții inumane de lucru”.

Miruță a făcut referire la Petre Stoian, angajatul CEO care și-a pierdut viața în accidentul de muncă de la începutul lunii noiembrie. Oprirea bruscă a utilajului ar fi dus la imposibilitatea de manevrare și răsturnarea lui, Petre Stoian murind strivit în cabină.

”Cer public CEO să renunțe la orice tertipuri și să-și dea întregul concurs la aflarea adevărului despre moartea lui Petre Stoian! Inclusiv achitarea expertizei tehnice solicitate de ITM. Cer Ministerului Muncii să facă un control riguros asupra modului în care sunt respectate normele de sănătate și securitate în muncă la CEO” a solicitat deputatul de Gorj.

”În cazul tragicului eveniment care a avut loc în data de 09.11.2021, la UMC Rosia Pesteana – Sector Roșia, cercetarea pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii acestuia este efectuată de către Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj” se arată într-un comunicat al CE Oltenia.

Comment here