Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

CE Oltenia a rămas fără Directorat? Ce spune Vîlceanu

Complexul Energetic Oltenia a rămas fără Directorat, susține Ion Răuț. În ședința de marți, 18 februarie 2020, Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia ar fi hotărât, cu majoritate calificată, promovarea acțiunilor în răspundere față de  3 membri ai Directoratului- Sorin Boza, Ovidiu Bălăcescu și Dan Vasile- ca urmare a constatărilor din rapoartele Corpurilor de Control ale Guvernului și Ministerului Energiei, a anunțat Răuț, într-un articol postat pe site-ul ceo360.ro. În aceste condiții, conform legii, mandatele celor 3 ar înceta de drept.

Ion Răuț, fost director în cadrul CE Oltenia, susține că mandatele lui Sorin Boza, Dan Vasile și Ovidiu Bălăcescu, în Directoratul companiei, ar fi încetat de drept, după ce supraveghetorii ar fi decis, în ultima ședință,  promovarea acțiunilor în răspundere împotriva celor trei.

În cotidianul Pandurul, însă, a apărut informația că CS-ul CE Oltenia nu ar fi  stabilit în ședința de marți ”care directori vor fi trași la răspundere pentru prejudiciile constatate în ultimii doi ani de corpurile de control ale premierului și ministrului Energiei” și că ”supraveghetorii au cerut juriștilor companiei să indice exact persoanele care trebuie trase la răspundere”.

Răuț spune că supraveghetorii nu le pot da ordine juriștilor să facă acțiuni împotriva directorilor, adică împotriva șefilor. Declanșarea atragerii răspunderii, înseamnă încetarea mandatelor de drept.  

”Dacă membrii CS le-au spus juriștilor: ”Ocupați-vă de acțiune pentru atragerea răspunderii”, s-a terminat!” afirmă fostul director.

Ion Răuț mai spune că orice acte ar fi semnate de actualul Directorat al CEO ar fi lovite de nulitate.

Fostul director se așteaptă să izbucnească un război, în zilele care urmează, pe funcțiile de conducere din Complexul Oltenia.

Liderii sindicali, aflați în negocieri cu directorii Complexului Energetic Oltenia, pentru contractul colectiv de muncă, nu știu care este situația.

”În momentul de față, Directoratul este cel pe care-l știm” declară Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari.

Constantin Crețan susține că 4 din 5 membri ai Directoratului nu ar fi pe placul actualei puteri politice a țării, dorindu-se înlocuirea lor. Liderul Sindicatului Lignitul Oltenia acuză că și Ion Răuț are interese legate de CEO, chiar dacă nu mai lucrează în companie.

Deputatul Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj, spune însă că informația că CE Oltenia ar fi rămas fără Directorat este ”fake news marca PSD”.   

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (2)

  1. […] are Directorat! Nimeni nu a reușit să combată juridic(nu politic sau golanesc cum au încercat Vilceanu și Boza) această […]

Comment here