Minerit și EnergieStirile Zilei

Ce fac sindicatele pentru cei 1800 de noi angajați. Lider: Fără ei, ne va fi foarte greu

Liderul sindical Jan Popescu susține, în continuare, că cei 1800 de angajați pe perioadă determinată din cadrul Complexului Energetic Oltenia vor avea contracte de muncă pe perioadă nedeterminată.

De la începutul anului 2022, acestora le sunt prelungite contractele încheiate pe câte 6 luni. Acum le vor expira la 31 decembrie. Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia spune că, fără cei 1800, la CEO va fi greu de produs energie în continuare și că întreaga mișcarea sindicală din cadrul companiei militează pentru menținerea lor în unitate.  

Jan Popescu afirmă că lipsa unui buget aprobat de minister, la Complexul Energetic Oltenia, nu va afecta în niciun fel drepturile salariale pe care trebuie să le primească angajații.

Comments (4)

 1. Mineri si energeticieni

  Daca federatiile si sindicatele mari vor sa ramana oamenii, atunci vor putea pune piciorul in prag si s-ar putea rezolva.
  Acum depinde si de oameni in gura cui se uita!
  Daca asteapta rezolvarea de la un sindicat sau o federatie cu 200 de oameni in CEO, atunci sa astepte mult si bine….
  Numai cei mari stau la masa…a trecut timpul sindicatelor de buzunar!

 2. Greu fara cotizația lor!

 3. Fiecare ar trebui sa se gandeasca pe unde isi lasa cotozatia, daca sindicatul sau federatia la care e chiar il ajuta cu ceva sau plateste cotozatia doar pentru lideri!

 4. Va dati seama că un sindicat cu 100-200 de oameni si care nu este afiliat la o federatie reprezentativa nu prea poate sau chiar nu are cum sa ajute oamenii.
  In afara de galagie nu pooot sa faca nimic pentru ca nu pot sa intre la negocieri!
  In cazurile astea chiar se dau cotizatii degeaba!
  Numai la romani se poate lua bani pentru hau-hau!

Comment here