Din JudetMinerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Ce crede un fost ministru al Muncii despre Legea nr.197. ”Încearcă să dea cât mai puțini bani”

Fostul ministru al Muncii în Guvernul Orban, Violeta Alexandru, a declarat, miercuri, la Târgu-Jiu, că Legea nr.197/2021 ar putea fi deblocată în câteva ore, astfel încât oamenii să nu mai ajungă în instanțe.

Mii de mineri și energeticieni au deschis procese pentru a le fi recalculate pensiile pe baza beneficiilor prevăzute de acest act normativ.

”Nu văd niciun motiv pentru care ministrul Muncii actual, care este de la PSD, să nu adune șefii caselor de pensii din județele afectate iar, împreună, să decidă circulara care să fie trimisă, fie să regleze în lege. Sentimentul meu este că încearcă să dea cât mai puțini bani câtor mai puține persoane” a declarat Alexandru.  

Violeta Alexandru a venit la Târgu-Jiu alături de Vlad Voiculescu, fost ministru USR al Sănătății. Cei doi se regăsesc pe lista Alianței Dreapta Unită la alegerile europarlamentare.

Voiculescu a comentat pe seama problemelor apărute în ultima perioadă la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu cu alimentarea cu energie electrică, unitatea confruntându-se cu avarii dese. Ministrul a acuzat ”lucrări făcute prost și mentenanță făcută cu un Gigel din spital”.

Deputatul Radu Miruță, președintele USR Gorj, a anunțat că a fost demarată campania de strângere de semnături pentru susținerea candidaților Alianței Dreapta Unită la alegerile din 9 iunie. Liderul USR Gorj a acuzat presiuni la adresa sa, înainte de începerea campaniei electorale.

“Am observat, zilele trecut, într-un raport de control al ministrului de Finanțe că, în mod ilegal, abuziv, directorul Antifraudă a scormonit în baze de date căutând lucruri cu care să mă agațe” a declarat Radu Miruță.