LIFE

Ce avere lasă în urmă Maradona

Maradona a murit la vârsta de 60 de ani, iar moștenirea lăsată fotbalului de acest jucător uriaș este inestimabilă. Ca jucător, Maradona a stabilit mai multe recorduri pe piața transferurilor, însă averea lui s-a evaporat după numeroasele probleme cu drogurile și cu fiscul italian.

Provenit dintr-o familie foarte săracă, geniul argentinian al fotbalului a fost cândva cel care şi-a susţinut financiar rudele. Practic, Maradona a început să-și ajute rudele încă de la 15 ani, când a semnat primul lui contract cu echipa Argentinos Juniors. Iar lucrurile au rămas așa până la sfârșitul vieții. În 1990, într-un interviu pentru Sports Illustrated, fostul fotbalist a arătat o factură de telefon din care se vedea că Maradona cheltuia cel puțin 15.000 de dolari pe lună ca să vorbească cu părinții și cu frații săi, în Argentina.

În 1981, Boca Juniors l-a preluat pe Maradona pentru 4 milioane de dolari – pentru ca după doar un an, FC Barcelona să-l transfere cu suma record pentru acele timpuri de 7,6 milioane de dolari. În 1984, clubul Napoli avea să stabilească un nou record mondial cu transferul lui Maradona pentru 10,5 milioane de dolari. Lucrurile au început să intre pe o pantă descendentă pentru el după Cupa Mondială din 1990, când a fost eliminat în urma testului pozitiv la cocaină. Un an mai târziu, când juca la Napoli, a stârnit un nou scandal, fiind din nou găsit pozitiv la acelaşi drog.

Peste toate, autorităţile italiene l-au acuzat de evaziune fiscală, imputându-i o datorie de 37 de milioane de euro. Aşa se face că averea, estimată în acest an, a lui Maradona este de doar 100.000 de dolari.

Comment here