LIFE

Ce avere avea Kirk Douglas şi cine o moşteneşte

A căzut o mare stea! Celebrul actor Kirk Douglas s-a stins din viaţă, miercuri, în casa sa din Beverly Hills, California, SUA. A murit din cauze naturale, la vârsta de 103 ani, având la căpătâi familia.

Binecunoscut mai ales pentru rolul din filmul “Spartacus”, Kirk Douglas era unul dintre ultimii supravieţuitori ai Epocii de Aur a Hollywood-ului. Dispariţia faimosului actor a fost confirmată de fiul său, Michael Douglas, care a spus: “Pentru lume a fost o legendă. Dar pentru mine şi fraţii mei era simplu tata”.

Starul, care a lăsat în urmă averea de 60.000.000 $, parcă şi-a presimţit moartea. Anul trecut, la 9 decembrie, când a împlinit 103 ani, a rugat familia să nu-i mai serbeze ziua de naştere. În trecut, era serbat cu mare pompă. Averea starului va fi împărţită văduvei sale, Anne, care are 100 de ani, celor 3 fii, Michael (75 de ani), Joel (73 de ani) şi Peter (64 de ani), la 7 nepoţi, care i-au dăruit, la rândul lor, strănepoţi.

Pe numele adevărat Issur Danielovich Demsky, Kirk Douglas s-a născut în 1916, la New York, într-o familie de emigranţi evrei cu 6 copii. În copilărie vindea sandvişuri muncitorilor din fabrici ca să-şi câştige existenţa. Potrivit autobiografiei sale, a avut 40 de slujbe umile până şi-a împlinit visul de a ajunge actor. În 1939, a debutat pe scena Teatrului Tamarak, unde un prieten i-a sugerat să-şi schimbe numele în Kirk Douglas. A urmat Academia de Artă şi a debutat în cinema într-un rol din filmul “Dragoste ciudată”, în 1946.

Kirk a fost însurat, din 1943 până în 1954, cu Diana Dill, care i-a dăruit doi fii, Michael şi Joel. Căsătoria lor a eşuat, fiindcă actorul şi-a înşelat soţia. Ca sex-simbol al Hollywoodului, Kurt s-a iubit cu dive fascinante ale timpului, cum ar fi Marlene Dietrich, Joan Crawford, Barbara Stanwick, Lana Turner, Rita Hayworth şi Ava Gardner. În 1954, starul s-a căsătorit cu Anne, care era asistentă pe platourile de filmare. Ea i-a mai dărui doi copii, pe Peter şi pe Eric, decedat în 2004, la 46 de ani.

Actorul a avut o viaţă lungă fiindcă s-a menţinut activ şi a făcut multă gimnastică în tinereţe. A avut însă şi cumpene crunte: un accident de elicopter, din care a scăpat în mod miraculos, un AVC, în 1996, care l-a lăsat paralizat parţial, o criză cardiacă, în 2001.

De-a lungul carierei sale prodigioase, Kirk Douglas a apărut în 92 de filme. Cele mai cunoscute au fost “Spartacus” (1960), “Călăreţul singuratic” (1962) şi “Umbra unui uriaş” (1966). Printre alte filme importante în care a jucat se numără: “Menajeria de sticlă” (1950), “Prinde-mi un spion (1971) şi “Procesul maimuţelor”(1988). Kirk Douglas nu a fost recompensat niciodată cu premiul Oscar, deşi a fost nominalizat de trei ori. A primit doar un Oscar onorific, în 1996, pentru 50 de ani de carieră. Nici un alt mare actor de la Hollywood nu a apucat să trăiască atât de mult cât a trăit el.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here