Stirile ZileiTârgu-Jiu

Ce AVERE au candidații AUR de la Gorj

Jurnaliștii Gorjonline au studiat declarațiile de avere ale celor doi candidați pe care Alianța pentru Unirea Românilor i-a propus la Gorj, Nicu Fîciu și Andrei Florian Dinache.

Andrei Florian Dinache, cel care a candidat la Senat din partea AUR, locuiește în Ilfov, dar a candidat la Gorj și a fost votat de 8.506 gorjeni. Dinache deține o firmă de transport colete, cu sediul în Londra și a avut, anul trecut, câștiguri de 48.000 de lire sterline. Clasat pe locul 4, după numărătoarea voturilor, Dinache s-a plimbat în campanie cu un autoturism Mercedes, care valorează aproximativ 100.000 de euro, relatează sursa citată. Soția candidatului la Senat, Andreia Elena, s-a aflat și ea pe listele electorale, la Camera Deputaților, tot la Gorj.

Solistul de muzică populară Nicu Fîciu, președintele organizației județene a AUR, a candidat la Camera Deputaților și a obținut 7.443 de voturi. De loc din comuna Bustuchin, Fîciu deține terenuri și o casă în comuna natală, iar veniturile sale, anul trecut, s-au rezumat doar la cele din activități muzicale de interpretare, 5.800 de lei și a mai încasat 6.000 de lei de la AJPIS, însă nu se menționează, în declarația de avere, ce anume reprezintă suma. Pe lângă aceste sume, Nicu Fîciu a mai câștigat 4.800 de lei din activitatea de ”maestru sunet” și cam atât.

Culmea e că, deși a avut contracte cu instituții publice, prin firma Top Nicselect SRL, cel ales de peste 7.400 de gorjeni, nu le-a declarat în declarația de interese, arată Gorjonline. Doar în acest an, societatea la care Fîciu deține calitatea de administrator și unic asociat a câștigat un contract de peste 130.000 de lei cu Primăria Turcinești pentru furnizare mobilă (inclusiv mobila de birou), accesorii de mobilier, aparate de uz casnic (exclusiv dispozitive de iluminat) și produse de curățat, iar în trecut, liderul AUR a derulat mai multe contracte cu primăriile de la Vladimir, Jupânești, Albeni și Bustuchin. Firma lui Fîciu a generat, în anul precedent, o cifră de afaceri de 256.825 de lei și un profit de 162.545 lei.

Comment here