Minerit și EnergieStirile Zilei

Ce au discutat sindicaliștii cu Burduja. Jan Popescu: L-a mandatat pe Plaveti să găsească soluții

Doar cu promisiuni s-au ales sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia după discuția cu ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Liderii federațiilor au mers la Burduja pentru a-i cere să majoreze fondul de salarii, astfel încât să poată fi crescute veniturile angajaților. Ministrul a pasat problema la șeful directoratului, Dan Plaveti.  

”Dan Plaveti are mandat de la ministru să găsească soluții ca salariații Complexului Energetic Oltenia să fie mulțumiți după aceste negocieri” spune Jan Popescu, președinte executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia.   

La întâlnirea cu ministrul s-a discutat și despre prelungirea termenelor din planul de restructurare. Sebastian Burduja ar fi afirmat că poartă discuții cu Bruxelles-ul pe această temă, dar și că speră ca optica privind cărbunele să se schimbe, la Parlamentul European, după alegerile din 9 iunie, spune Jan Popescu.  

În privința celor 1800 de mineri, care au fost angajați pe perioadă determinată, și ale căror contracte expiră din nou la finalul lunii iunie, Sebastian Burduja ar fi spus că rezolvarea problemei ține tot de Bruxelles, afirmă Jan Popescu.  

La întâlnirea cu ministrul Energiei nu s-a dezbătut prea mult pe marginea subiectului acordării unui pachet social, în caz de concedieri colective. Jan Popescu spune că s-a solicitat să fie acordate aceleași drepturi ca la Hunedoara, respectiv venituri de completare timp de 4 ani, iar Sebastian Burduja ar fi promis sprijin în această chestiune.  

Comments (7)

 1. Și cu microbuzele o rezolvasi? Ca în rest blau-blauri!

 2. Jane , voi sa faceți ce ați făcut și anii trecuți, ca n-o sa mai rămână de 3 -4 microbuze!
  Ai văzut ca de la ianuarie la februarie le-au plecat 24 de oameni!

 3. Băeți de energia Rovinari după negocierea asta de CCM citi m-ai ramineti vă urcă Jan microbuze în vreo 5 microbuze ca mai mulți nu sunteți și vă duceți la plimbare ca de drepturile oamenilor se ocupă SMEO .Asa a fost în ultimi ani uni cu haulita iar SMEO cu bani la oameni .Hai SMEO hai cu bani să facă baeti infarct .

 4. Băeți de energia Rovinari după negocierea asta de CCM citi m-ai ramineti vă urcă Jan microbuze în vreo 5 microbuze ca mai mulți nu sunteți și vă duceți la plimbare ca de drepturile oamenilor se ocupă univers .Asa a fost în ultimi ani uni cu haulita iar univers cu bani la oameni .Hai universul hai cu bani să facă baeti infarct .

 5. Sindicatu Vesel

  Baieti vedeți ca aveți microbuzu în parcare !I s-au dezumflat rotile precum s-a dezumflat sindicatul!Din cotizații plătiți ITP, asigurări, rovinieta și plecați în vacanta mare de la 1 septembrie!
  Ați dat ocolul globului cu microbuzele lui Jan pana o sa rămâneți de un microbuz!
  Luați si afișul ala cu WANTED și îl puneți pe spatele lui!

  Jane oamenii au încredere în voi!Nu mai tine cu gargara!Cu hau!hau! Dacă n-ar fi presa sa-i mai întrebe de vorba , oamenii de la noi nici nu s-ar simți diferență!

 6. Manule bagă repede ceva cu microbuzele lăutarului ca e nasoală rău fiindcă în ritmul în care pierdem membri de sindicat în fiecare luna ne urcă cocalarul într-un microbuz în parc la masa tăcerii ca să negociem pensia .Nu tine faza cu microbuzul bagă pe aia cu sistemul care e împotriva noastră .Nu tine nici asta pune fetele să scrie ceva ca ai probleme cu mine .Poi te plătesc moca ?

 7. Nea Jeane daca ne da sindicatul matale și anul acesta bani chemam lăutari si chefuim ca meritaț.Mitrescu minte la noi ca face ca drege el crede ca noi nu vedem cum vin bani .Sindicatu ce-l mare al matale aduce bani si rezolvă si nou angajați.Venim la matale m-ai multi daca rezolvi asta .Toti recunosc cine aduce bani cind stam de vorba intre noi toții spun ca matale esti cu omul toată ziua si ca ăilalți s-au pierdut de tot .

Comment here