Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Ce ar putea opri planul de restructurare de la CE Oltenia

Laurențiu Ciurel, directorul Termocentralei Rovinari, crede că planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia poate fi oprit doar “printr-o schimbare de optică la nivel european”.

După alegerile europarlamentare se va schimba componența Parlamentului European, iar politicienii care au elaborat Green Deal-ul vor deveni „din ce în ce mai nesemnificativi”, în opinia șefului din CEO. Ciurel afirmă că, astfel, una dintre cele mai mari greșeli făcute la nivel european, renunțarea la energia pe cărbune, ar putea fi îndreptată.

„În Europa, ne tăiem singuri craca de sub picioare. China pune în funcțiune 1000 de MW pe cărbune pe săptămână, în India se construiesc zeci de centrale pe cărbune, în Serbia s-a pus în funcțiune grup nou în 2018, în Germania se merge pe cărbune. Practic, doar statele care nu au cărbune au stat la baza acestui Green Deal. Există opinii mult mai multe ale celor avizați, profesori universitari, cercetători, oameni de știință care spun că toată povestea asta cu CO2 este o invenție pentru a se crea mecanisme financiare ca unii să facă bani” declară fostul manager al CE Oltenia.

Comments (1)

  1. Oare numai UE e de vina? Dl doctor reprezentantul pentru energie la UE ce a pazit? In toate comentariie a laudat planul de restructurare. Condducerea ME si specialistii care sau perindat la conducerea CEO de peste 20 de ani cu venituri peste 5000 euro/luna ce atitudine au luat ? Sa fim seriosi , suntem singurii vinovati de dezastrul din energie.

Comment here