LIFE

Ce a ucis-o pe Cristina Țopescu. Legiștii au finalizat raportul

Specialiștii de la Serviciul de Medicină Legală Ilfov au finalizat analizele toxicologice și pe cele anatomopatologice în cazul morții Cristinei Țopescu.

Legiștii au finalizat raportul în cazul morții jurnalistei Cristina Țopescu. Documentele vor ajunge, odată cu dosarul de expertiză medico-legală, la procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov. Totul ține de o afecțiune cardiacă pe care legiștii o luaseră în calcul, chiar după autopsia cadavrului, ca principală ipoteză morții ziaristei.

”Analizele toxicologice au ieșit negative, adică în sânge, în stomac și în țesuturi nu au fost evidențiate urme de alcool, de drog sau de substanțe nocive dăunătoare corpului uman. Examenul anatomopatologic efectuat microscopic după parcurgerea unor etape pregătitoare ale țesuturilor prelevate (parafinare, cernire…), a stabilit cauza morții. Este vorba de un infarct miocardic acut, produs pe fondul unei ateroscleroze coronariane și a unei cardiopatii ischemice. Mușchii striați ai cordului fuseseră invadați cu grăsime. E vorba de o uzură prematură a organismului, mai ales a vaselor de sânge, din cauza alimentației și a sedentarismului”, au dezvăuit surse medico-legale pentru evz.ro.

Cristina Țopescu a murit la finalul lunii decembrie 2019, însă trupul neînsuflețit a fost găsit în casă abia pe data de 12 ianuarie 2020, după ce o vecină a cerut ajutorul autorităților, îngrijorată că nu o mai văzuze de multă vreme. Vedeta a fost incinerată, pe data de 16 ianuarie 2020, la crematoriul Vitan Bârzești.

Comment here