Minerit și EnergieRovinariStirile Zilei

Ce a găsit Ciurel la Rovinari. ”Am băgat sute de milioane în ele și, acum, le închidem”

La revenirea în funcția de director al Termocentralei Rovinari, Laurențiu Ciurel a găsit lucrurile mai bune decât s-ar fi așteptat.

Cele două grupuri, care mai sunt, funcționează ceas. Unul are 90 de zile de funcționare continuă, celălalt are 60 de zile. Ciurel spune că, în urmă cu 20 de ani, în fiecare săptămână grupurile erau oprite pentru reparații.

”După ce am băgat sute de milioane în ele, le-am modernizat, sunt în acord total de mediu, peste multe din termocentralele din UE, le închidem” declară Ciurel observând că, în acest timp, România importă energie, produsă tot pe cărbune dar fără certificate de carbon, din Ucraina și Serbia.  

Ciurel spune că Termocentrala Rovinari poate funcționa fără probleme, în următorii 10 ani.

Șeful de la SE Rovinari a discutat cu directorii carierelor din zonă și spune că problema stringentă, la acest moment, nu este lipsa fronturilor de lucru ci a personalului instruit.

”Dacă am putea asigura funcționarea acelor excavatoare pentru 4-5 luni continuu, nu ar fi probleme cu cărbunele de foarte bună calitate timp de un an sau un an și jumătate” declară Laurențiu Ciurel.

În ceea ce privește grupul energetic numărul 5, modernizat cu peste 100 de milioane de euro, în ultimii 10 ani, Laurențiu Ciurel spune că, deocamdată, sunt blocaje pe chestiuni juridice, dar că, dacă s-ar dori, în maximum 2 luni ar putea fi pornit.  

Comments (5)

 1. Mineri și Energeticieni

  Luați aminte cum se vorbește !ACESTA E UN MANAGER!
  Luați un interviu la cei de la CEO și faceți diferența!
  Aspiranții sa-si noteze sau sa vina în practica!

 2. Chircă declara că cel târziu la sfârșitul lunii februarie pornește ! Acum mai trebuie10 milioane de Euro și doua luni de muncă susținută? Să le ia din șpaga lui Chircă că de aia s-a ajuns aici!

 3. Am băgat sute de milioane în ele, și….le-a șpăguit Chircă!

  • Nu numai Chircă! Ia turnat Chircă și pe Racoceanu, Medintu, Parnescu,Bâsca, Dudău, Dăianu. A făcut acord cu DNA, se mai reduce din pedeapsă.

 4. Nu am situatia, dar sunt convins ca daca in 33 de ani din miliardele de euro bagate in repatii si modernizari in toa CEO , se construiau grupuri noi , acum aveam cel putin 2000 MW care functinau sigur eficient. Nu sa vrut ca reparatiile si modernizarile aduc mai multi bani atat firmelor straine furnizoare de echipamnet de baza cat si baietilor destepti .Ca sa nu mai discutam de strategiile energetice pe care fiecare tara din UE si le-a facut de cel putin 30 de ani , se tin de ele cu mici modificari si probabil Romania era pravazuta cu reparatii si modernizari , ca strategie energetica nu avem.

Comment here