Stirile ZileiTârgu-Jiu

Cazul Dobrin. Prefectul cere DEMISIA lui Mitroi. ”Management defectuos la Ambulanța Gorj. Raportul, trimis IPJ Gorj”

Probleme grave depistate de corpul de control al prefectului la Serviciul Județean de Ambulanță, după decesul șefului Sanepid Gorj, Adrian Dobrin. Prefectul Corneliu Răducan Morega consideră că se impune demisia managerului Constantin Mitroi.

Potrivit raportului făcut de verificatori, au fost într-adevăr probleme la ventilatorul din ambulanța care îl transporta pe Dobrin spre București, așa cum a apărut în presă. Răducan Morega a declarat, într-o conferință de presă, că cei din conducerea Serviciului Județean de  Ambulanță Gorj nu și-au respectat obligațiile legale privind verificarea periodică a dispozitivelor medicale.

Raportul corpului de control al prefectului, întocmit în urma verificărilor de la Ambulanță, va fi înaintat Inspectoratului Județean de Poliție Gorj și Ministerului Sănătății. Răducan Morega spune că există indicii de neglijență în serviciu.

Șeful corpului de control al prefectului, Daniel Bivolaru, a declarat în conferința de presă, că personalul medical de pe ambulanța care l-a transportat pe Adrian Dobrin spre București nu ar fi fost instruit pentru a folosi ventilatorului de oxigen.

Copul de control al prefectului a mai constatat o problemă la Ambulanța Gorj: 21 de mașini au inspecția periodică pentru aparatura medicală expirată încă din luna iulie 2020, a precizat Daniel Bivolaru.

Întrebat dacă, în urma raportului corpului de control, va propune schimbarea conducerii Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, prefectul USR-PLUS, Corneliu Răducan Morega, a răspuns că va analiza acest aspect, dar că este evident managementul defectuos.

Comment here