Stirile ZileiTârgu-Jiu

Cazul Dobrin. Dispută ITM-DSP. Narcis Stoian: Dobrin nu avea ordin de deplasare la Spitalul Târgu-Cărbunești

Dispută între Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj și Direcția de Sănătate Publică Gorj pe tema decesului fostului șef al Sanepid, Adrian Dobrin.

ITM a transmis, printr-un comunicat de presă, că DSP a fost sancționată cu amenzi în cuantum total de 23.500 de lei pentru necomunicarea evenimentului, neîndeplinirea sau îndeplinirea parțială a măsurilor dispuse de inspectorul de muncă, neasigurarea unei instruiri suficiente și adecvate pentru fiecare lucrător și funcționarea necorespunzătoare a Comitetului de Securitate și Sănătate în Muncă.

ITM Gorj consideră că Adrian Dobrin era în timpul serviciului, la Spitalul COVID Târgu-Cărbunești, când i s-a făcut rău și a fost internat cu diagnosticul Covid-19. Se întâmpla pe 2 martie, iar după patru zile fostul șef al Sanepid Gorj a murit, fără ca ITM să fie sesizat, potrivit legii.

George Romanescu, inspector șef ITM Gorj

Luna trecută, șeful DSP Gorj, Narcis Stoian, acuză ITM Gorj de abuz în serviciu, după ce au fost aplicate amenzile și a fost solicitată ștampila instituției. George Romanescu spune că, în urma decesului lui Adrian Dobrin, a format o comisie de anchetă.  

Narcis Stoian declară, însă, că amenzile, anunțate acum de ITM Gorj, au fost aplicate în luna martie și, între timp, contestate în instanță. Șeful DSP spune că decesul lui Adrian Dobrin nu poate fi considerat eveniment asimilat accidentului de muncă, pentru că fostul șef Sanepid nu semnase condica de prezență, în ziua respectivă, și nu avea ordin de deplasare la Spitalul Târgu-Cărbunești.

Comment here