Stirile ZileiTârgu-Jiu

Cazul Dobrin. Claudiu Matei: Ventilatorul apare ca defect din 4 decembrie

Prefectul a trimis corpul de control la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, după decesul şefului Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Gorj, Adrian Dobrin.

Șeful de la Sanepid, bolnav de COVID-19, a murit, sâmbătă seara, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu-Vâlcea, după ce a fost preluat de la Spitalul Târgu-Cărbuneşti cu o ambulanţă, pentru a fi transferat la o unitate medicală din Bucureşti, însă, pe drum, ventilatorul nu a mai funcționat.

Prefectul Corneliu Răducan Morega  a cerut o investigație amănunțită privind starea tehnică a ambulanței, pentru a se vedea dacă au mai fost probleme în trecut, sau e vorba despre un incident izolat.

Jurnalistul Claudiu Matei susține, însă, că în documentele de la Serviciul Județean de Ambulanță este trecut, pentru prima dată, ca defect ventilatorul pe data de 4 decembrie anul trecut.  Luna trecută, pe 24 februarie, un medic a făcut și un referat către conducerea SAJ Gorj, prin care i-a adus cunoștință că ventilatorul nu funcționează.

Matei a aflat și că, o perioadă, ambulanța care l-a transportat pe Adrian Dobrin a fost trimisă la solicitări grave cu ventilatorul pus de decor, pentru că nu era funcțional.

Claudiu Matei susține că a mai avut loc un episod,  cu un pacient transferat de la București la Târgu-Cărbunești, iar ventilatorul a cedat la Vîlcea.

Nicolae Ivăniși, coordonatorul ADN Gorj, se așteaptă la o reacție din partea organelor statului, în urma cazului Dobrin.

Comment here