LIFE

Cazul Caracal – Tudor Chirilă, în concert: Am aflat că poliţia e mai prietenă cu interlopii decât cu cetăţenii

Tudor Chirilă, solistul trupei Vama, a vorbit în timpul concertului pe care l-a susţinut, duminică seara, la Constanţa, despre evenimentele din 10 august 2018 când “cetăţeni nevinovaţi ai acestei ţări îşi luau bătaie în Piaţa Victoriei într-un mod oribil”, și despre cazul de la Caracal, în urma căruia oamenii au aflat că poliţia e mai prietenă cu interlopii decât cu cetăţenii, dar şi că “trăim într-o ţară în care trebuie să ne fie frică”. El a spus că singurul lucru pe care cetăţenii îl pot face este să iasă în stradă de fiecare dată când sunt încălcate cele mai mici drepturi.

Trupa Vama a susţinut, duminică seară, un concert în Piaţa Ovidiu din Constanţa. La încheierea recitalului, formaţia a fost rechemată pe scenă. Atunci Tudor Chirilă a amintit că se împlineşte un an de la 10 august, când oamenii erau bătuţi “într-un mod oribil” de la Jandarmeria Română.

“Se împlineşte aproape un an de când cetăţeni nevinovaţi ai acestei ţări îşi luau bătaie în Piaţa Victoriei într-un mod oribil de la Jandarmeria Română. Acum un an, pe 10 august, români din diaspora şi cetăţeni din România se adunau în Piaţa Victoriei în speranţa că acel miting va fi începutul unei schimbări. Nu s-a întâmplat. Au fost nişte abuzuri absolut incredibile. Nu există vinovaţi nici până acum pentru măcelul pe care l-au prestat cu abnegaţie jandarmi din toată ţara, că au fost şi din Constanţa, de exemplu. Noi nu am înţeles ce ni se întâmplă deşi vedeam oameni paşnici în jurul meu, peste tot pe unde m-am plimbat, în acelaşi timp vedeam numai gaze lacrimogene”, a afirmat Chirilă.

El s-a referit apoi la cazul de la Caracal, unde două adolesccente au fost ucise de un bărbat care le-a răpit, spunând că astfel ”am aflat că poliţia e mai prietenă cu interlopii decât cu cetăţenii” şi că ”trăim într-o ţară în care trebuie să ne fie frică”.

“Acum, la un an după acel miting, toată presa românească e zguduită de un caz care nu se poate numi Colectiv, e un caz singular. Ştim despre ce este vorba, ştim câtă incompetenţă şi mizerie a ieşit la suprafaţă. Am aflat că poliţia e mai prietenă cu interlopii decât cu cetăţenii şi am mai aflat încă o dată că trăim într-o ţară în care trebuie să ne fie frică. Întrebarea este ce se va întâmpla şi de unde poate să pornească această schimbare. Eu cred că trebuie să fim călare pe ei să-şi facă treaba şi să ieşim în stradă de fiecare dată când sunt încălcate chiar cele mai mici drepturi. E singurul lucru pe care îl mai avem”, a afirmat Tudor Chirilă.

El i-a invitat pe cetăţeni să vină, pe 10 august, în Piaţa Victoriei.

“Dacă nu sunteţi total lipsiţi de speranţă şi mai aveţi bani de benzină ne vedem pe 10 august în Piaţa Victoriei. Poate de data asta nu ne mai dau cu gaze”, a mai declarat Tudor Chirilă înainte de a cânta piesa “În ţara-n care m-am născut”.

Discursul solistului de la trupa Vama a fost aplaudat de cei prezenţi.

În finalul concertului, Chirilă a cântat refrenul cântecului “Podul de piatră”: Podul de piatră s-a dărâmat/ A venit apa şi l-a luat/Vom face altul pe râu în jos/Altul mai trainic şi mai frumos”. Apoi, înainte de a pleca de pe scenă, Tudor Chirilă a concluzionat: “Poate ăsta ar trebui să fie imnul naţional”,

Pe scena amenajată în Piaţa Ovidiu, au urcat duminică seara, în cadrul festivalului One, formaţiile Timpuri Noi, Cargo şi Vama.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here