LIFE

Cazare în case de lut. Turiştii dau năvală

Cob Village, din judeţul Buzău şi Dealul Verde, din judeţul Sibiu, sunt două tipuri de cazări destinate turiştilor care vor să doarmă departe de betoanele din marile oraşe.

Antreprenori din Buzău şi Sibiu au construit căsuţe din pământ şi sub pământ pentru turiştii care vor să doarmă departe de agitaţia oraşului. Cob Village, un complex de căsuţe din materiale naturale din judeţul Buzău, şi Dealul Verde, o pensiune cu camere sub pământ din judeţul Sibiu, sunt două dintre cazările altfel din România.

Nicoleta Marin, proprietara Cob Village, spune că investiţia în acest proiect a ajuns la 400.000 de euro, în această perioadă gradul de ocupare poate ajunge chiar şi la 100% în weekend, iar camere libere mai sunt abia din luna septembrie. Cob Village se află la două ore distanţă de Bucureşti, în judeţul Buzău, comuna Berca.

Ideea de la care a pornit antreprenoarea, când a construit căsuţele din lut, a fost să facă un complex care să arate ca un sat românesc în care să fie câte un tip de casă tradiţională din diferite zone ale ţării, dar costurile pentru un astfel de complex erau foarte mari, aşa că a hotărât să construiască căsuţe din lut. Materialele folosite la construcţia căsuţelor sunt un amestec de materiale naturale şi reciclate, mobilierul fiind realizat de meşteri populari din zona Buzăului.

Costul pentru o astfel de cameră este de 112 euro pentru două nopţi conform site-ului de rezervări Booking.com.

La patru ore distanţă de Berca, se află Porumbacu de Sus, unde se găseşte o pensiune care te duce cu gândul ca căsuţele din filmul Hobbit. Doi antreprenori din Bucureşti au construit, la Porumbacu de Sus, o pensiune sub pământ, Dealul Verde. Sunt opt camere aproape în întregime îngropate în pământ. Fiecare cameră are câte un tip diferit de amenajare, astfel pensiunea are camera Agricultorului, decorată cu spice de grâu, măsuţă dintr-un balot de paie încastrat în răşină şi altele asemenea, camera Fermierului, cu elemente de decor care aduc aminte de o fermă, camera Meşterului, camera Tâmplarului, camera Artistului, camera Tradiţională, camera Ţesătorului şi camera Ferarului. Costul unei astfel de camere este de 500 de lei pe noapte, conform site-ului pensiunii.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here