LIFE

Cât valorează autograful lui Steve Jobs. Suma a depăşit cu mult estimările

O dischetă semnată de Steve Jobs, cofondatorul Apple, a depăşit cu mult estimările iniţiale ale specialiştilor, fiind vândută pentru 75.000 de euro la o licitaţie organizată marţi, informează BFM TV.

Un autograf al lui Steve Jobs merită acum o mică avere, mai ales atunci când este plasat pe o dischetă care datează de la sfârşitul anilor 1980 şi conţine unul dintre primele sisteme de operare pentru Mac. Marţi, casa de licitaţii americană RR Auction a prezentat publicului discheta semnată de legendarul lider al Apple, care a murit la vârsta de 56 de ani, în urma unui cancer pancreatic, pe 5 octombrie 2011. Discheta cu autograful a fost vândută pentru 84.115 de dolari, adică aproximativ 75.000 de euro, după ce, iniţial, a fost estimată la 7.500 de dolari.

Conform descrierii, discheta stochează versiunea 6.0 a soft-ului Macintosh System Tools, strămoşul macOS, actuala interfaţă a computerelor Mac şi MacBook. Discheta este “în stare bună” şi, conform casei de licitaţii, această semnătură este cu atât mai semnificativă, cu cât fondatorul brandului californian nu obişnuia să dea autografe.

Steven Paul Jobs a fost un magnat american, proiectant industrial, investitor şi proprietar media. El a fost preşedinte, director executiv şi cofondator al companiei Apple, preşedinte şi acţionar majoritar al Pixar, membru al consiliului de administraţie al companiei Walt Disney Company şi fondator, preşedinte şi CEO al NeXT. Jobs este recunoscut pe scară largă ca un pionier al revoluţiei computerului personal din anii 1970 – 9880, împreună cu cofondatorul Apple Steve Wozniak.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here