LIFE

Cât au costat funeraliile Reginei Elisabeta. Suma, impresionantă

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a au fost cel mai urmărit eveniment TV din istorie. Peste 5,1 miliarde de oameni au urmărit procesiunea. Conform cifrelor relatate în presa internațională, funeraliile Reginei Elisabeta au costat în jur de 7,5 milioane de lire, cu mult mai mult decât cele mai recente înmormântări regale.

Autoritățile din Marea Britanie nu au dezvăluit încă prețul plătit pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, dar cu siguranță nicio liră nu a fost economisită și nici nu s-a încercat să se scutească ceva.

Înmormântarea reginei a fost un lucru cum nu s-a mai văzut, dar nu numai din punctul de vedere al atenției din partea publicului sau a semnificației sale, ci și pentru că a costat enorm. Un fost ofițer de securitate regal a declarat, pentru New York Post, că numai partea de securitate a evenimentului ar costa peste 7,5 milioane de lire, la acest cost mai adăugându-se și alți bani pentru funeraliile propriu-zise.

”Aceasta este cea mai mare operațiune de poliție pe care poliția din Regatul Unit a întreprins-o vreodată. Când te uiți la celelalte evenimente, au fost mari – nunta Prințului și Prințesei de Wales din 2011 a fost cea mai mare – dar nu le poți compara cu acesta”, a spus Simon Morgan.

Pe scurt, costul de la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a fost mai mare decât cel de la Jocurile Olimpice din 2012, desfășurate la Londra.

Comment here