LIFE

Cât a crescut piața Netflix, HBO GO și Spotify de când au ajuns în România? O piață de zeci de milioane

Serviciile de entertainment pe bază de abonament au luat avânt în România. În doar câțiva ani, au crescut de câteva ori. Cât de mare este piața, o spune un studiu PriceWaterhouseCouper.

Netflix, HBO Go și Spotify fac parte din piața serviciile numite, generic, OTT, adică Over the Top. În România au intrat în ultimii ani. Valoare totală a pieței de servicii Over The Top (OTT) este estimată, în România, la 24 de milioane de dolari în acest an.

Piața din care fac parte Netflix și Spotify a avut cea mai mare creștere pe piața media și de divertisment: de circa cinci ori, din 2014 până în prezent. Creșterea nu se va opri aici. Va continua să fie cel mai dinamic segment din piața media, cu o rată medie anuală de creștere de 18,7%. În 2023, se va ajunge, pe această piață, la 44 de milioane de dolari.

Tot ce înseamnă divertisment generează, în România, o piață de 3 miliarde de dolari, cu 7% peste anul trecut (în câțiva ani, în 2023, va ajunge la 3,8 miliarde). Trei miliarde care, practic, însumează o serie de domenii aducătoare de venit: serviciile de achiziționare de internet (cea mai mare parte din total – numai aici, 1,8 miliarde de dolari se cheltuiesc pe aceste servicii), jocurile video, segmentul OTT, radioul, presa scrisă, online-ul. (paginademedia.ro)

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here