LIFE

„Câştigă România!”, mutată la TVR 1

Schimbare majoră în prime-time-ul TVR 1, după mai mulţi ani de talk-show. Postul se întoarce la divertisment şi filme. Mai exact, din 19 septembrie, TVR 1 va difuza noul sezon ”Câştigă România”, care până acum era pe TVR 2. Emisiunea va fi zilnic de luni până joi, de la ora 21.00.

În trecut, tronsonul de prime-time era ocupat, la TVR 1, de emisiuni talk-show, mai ales cu emisiunea ”România9” a lui Ionuţ Cristache. De altfel, zona de dezbateri a fost preluată de TVR Info, care la ora 21.00 are emisiunea ”Tema zilei”. După emisiunea de o oră a lui Virgil Ianţu, TVR 1 a programat filme europene şi documentare.

„Cultura generală rămâne o valoare constantă, dar şi metodele de predare trebuie adaptate perioadei în care trăim. Copiii de astăzi sunt aproape altă specie, în comparaţie cu noi şi atunci noi trebuie să găsim metode moderne de învăţare care să îi şi atragă pe elevi şi să le aprindă curiozitatea. Apariţia Internetului este unul dintre factorii care ne obligă şi pe noi să ne adaptăm, dacă vrem să fim ascultaţi şi înţeleşi. Cu credinţa că doar educaţia este răspunsul la întrebările pe care şi le pune ţara asta de atâta amar de vreme, începem sezonul 11 ”Câştigă România”! Din 19 septembrie, la TVR 1”, spune Virgil Ianţu.

Comment here