MotruStirile ZileiTârgu-Jiu

Casele de cultură din Motru și Târgu-Jiu au devenit ruine

Casele de cultură din Motru și Târgu- Jiu au devenit ruine. Statul va fi nevoit să cheltuiască milioane de euro pentru a salva cele două imobile.

La Motru, Casa de Cultură este atât de grav afectată încât primarul Cosmin Morega a filmat în interior și a postat imaginile pe rețelele de socializare, pentru a atrage atenția.

Casa de Cultură Motru va fi reabilitată cu 1,5 milioane de euro, dar banii ajung doar pentru partea exterioară a clădirii. Pentru interior, în special pentru sala de spectacole, primăria va trebui să facă rost de o sumă asemănătoare. Primarul Cosmin Morega spune că tavanul e pe punctul de a pica.

Angajații Casei de Cultură din Motru nu înțeleg cum de s-a putut degrada clădirea, în ultimii ani, atât de repede.

La Târgu-Jiu, municipalitatea a reușit, prin Compania Națională de Investiții, să obțină o finanțare de 4,5 milioane euro dar lucrările la Casa de Cultură a Sindicatelor încă n-au început, iar aceasta continuă să se degradeze la fiecare ploaie.

Primarul Marcel Romanescu afirmă, însă, că într-un an clădirea își va schimba complet fața și va redeveni una din construcțiile etalon ale orașului.

Comment here