Minerit și EnergieStirile Zilei

Casa de Pensii n-are softul! Tomescu: Colegilor mei le-au venit decizii de respingere, deși au 55 de ani

Minerii mai de așteptat până să se pensioneze anticipat. Casa de Pensii Gorj a comunicat că nu are softul informatic necesar și că e mare volumul de muncă.

Au fost depuse peste 4300 de cereri, dar înghesuiala este foarte mare la recalcularea pensiei. Sunt peste 3700 de cereri ale foștilor angajați ai Complexului Energetic Oltenia care vor să beneficieze de faptul că au fost recunoscute condițiile speciale de muncă până în anul 2001. Cereri de pensionare ale actualilor angajați CEO sunt doar circa 550.

Deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, a declarat că volumul de muncă este uriaș la Casa de Pensii Gorj.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, crede că guvernanții încearcă să tărăgăneze aplicarea Legii nr.74/2022.

Tomescu afirmă că are colegi cărora le-au fost respinse deja dosarele de pensionare, deși au 55 de ani. De aceea dorește să reia protestele pentru aplicarea Legii nr.197/2021.

Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, așteaptă la rându-i decizia de pensionare pe Legea nr. 74. Este optimist că, până la urmă, se aplica acest act normativ.

Bunoaica afirmă că nu sunt stocuri de cărbune la Complexul Energetic Oltenia iar utilajele stau să pice. Acesta este motivul pentru care nu crede că se va schimba ceva privind aplicarea planului de restructurare a companiei.

Comment here