Stirile ZileiTârgu-Jiu

Carte dedicată Ecaterinei Teodoroiu, lansată la Paris

O carte dedicată Eroinei de la Jiu va fi lansată, în jurul datei de 20 martie, în Franța, la Târgul de Carte de la Paris. Va fi un întreg eveniment ce va conține conferințe, lansare de bancnotă și a unui site dedicat Ecaterinei Teodoroiu.

Este vorba despre volumul bilingv româno-francez, bogat ilustrat, “Ecaterina Teodoroiu, Ioana d’Arc a României”, scris de Mariana Cojan Negulescu. Viceprimarul Târgu-Jiului pe probleme de cultură, Adrian Tudor, a amintit, vineri, că, în luna martie, Banca Națională va pune în circulație o bancnotă de 20 de lei cu chipul Eroinei de la Jiu.

Tudor a anunțat și că urmează să fie realizată o pagină pe internet,  ecaterinateodoroiu.com, ce va conține informații și acțiuni de promovare a Târgu-Jiului. În primăvară, va fi organizată și o conferință la care sunt așteptați să participe istorici francezi și români, precum și directorul Arhivelor Militare Franceze.

Viceprimarul Târgu-Jiului a mai declarat că regizorul Cornel Mihalache a realizat producția la un film documentar ce o prezintă pe Ecaterina Teodoroiu întorcându-se acasă, la Târgu-Jiu, după 100 de ani. Deocamdată nu se știe data la care va apărea pelicula.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here