LIFE

Care este sursa de energie a viitorului în opinia lui Bill Gates

În timpul unei discuţii ample despre opţiunile şi costurile energiei verzi, cofondatorul Microsoft şi filantropul miliardar Bill Gates a precizat că hidrogenul ieftin, obţinut prin metode verzi, ar fi o „afacere uriaşă” pentru tranziţia energetică.

Conferinţa CERAWeek din acest an a petrolului şi a gazelor se concentrează din ce în ce mai mult asupra modurilor de reducere a emisiilor pentru a atinge zero carbon net, până în 2050. Gates a evidenţiat tema dominantă a conferinţei, tehnologiile de reducere a carbonului.

”În tranziţia energetică, companiile de petrol şi gaze pot juca un rol şi pot aduce un anumit set de competenţe pentru a ajuta la reducerea emisiilor de carbon, cum ar fi colectarea carbonului şi îngroparea deşeurilor nucleare”, a spus Gates.

Gates a mai vorbit despre combaterea schimbărilor climatice şi a abordat dificultăţile de reducere a emisiilor din sectorul manufacturier. Dezvoltatorul de software, devenit filantrop, a investit aproximativ 2 miliarde de dolari în dezvoltarea tehnologiilor curate.

Comment here