LIFE

Cannes – Jumătate de miliard de euro pentru renovarea Palais des Festivals, construirea unui muzeu al filmului şi a unui campus

Primarul oraşului Cannes a anunţat un proiect în valoare de 500 de milioane de euro care va include renovarea Palais des Festivals, ce găzduieşte anual cel mai important festival de film din lume, construirea unui muzeu al filmului şi a unui campus audiovizual.

David Lisnard a anunţat iniţierea proiectului „Cannes on Air” – bugetat cu jumătate de miliard de euro, dintre care 175 de milioane de euro au fost deja strânşi şi investiţi – care include refacerea Palais des Festivals, gazda şi pentru MIPCOM, CanneSeries, Cannes Lions, deschis la începutul anilor 1980.

Conform planului, va fi adăugat un nivel unde se va afla o sală de cinema cu 500 de locuri şi va fi renovat Salon des Ambassadeurs. Costurile sunt estimate la 62 de milioane de euro. Primarul a prezentat proiectul la o întâlnire cu profesionişti din industrie, care a avut loc la Centrul Naţional al Cinematografiei din Paris.

Crearea unui muzeu internaţional al filmului, care ar urma să fie deschis în 2025, va costa 200 de milioane de euro. El va fi dedicat istoriei cinematografiei, Festivalului de la Cannes şi efectelor speciale. Îi va fi adăugată construirea unui multiplex cu 12 săli şi 2.426 de locuri.

Acesta, intitulat Cineum Cannes, va fi inaugurat în iunie 2020, în parcul tehnologic cunoscut sub numele „Bastide Rouge”, ce va fi construit în vestul oraşului. Parcul va cuprinde şi o universitate dedicată domeniului audiovizual în al cărei campus vor putea fi primiţi 1.200 de studenţi.

„Vrem să devenim capitala europeană a scrierii şi un tărâm prolific pentru noile talente”, a spus Lisnard, citat de presa franceză.

Cea de-a 73-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 12 – 23 mai 2020.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here