LIFE

Când va avea loc Untold 2021. Ce se întâmplă cu celelalte festivaluri și concerte

Pandemia a anulat toate marile evenimente din acest an, festivalurile și concertele artiștilor internaționali au fost suspendate. Cu un vaccin la orizont, organizatorii trag speranță că anul 2021 va însemna revenirea la normalitate. Electric Castle și Untold, spre exemplu, adunau în anii trecuți și câte 300.000 de fani în cele câteva zile de festival. Organizatorii fac, acum, scenarii despre cum ar putea arăta o zi plină de concerte în 2021, relatează Digi24.

Primul mare festival de anul viitor ar putea fi Electric Castle. Cea de-a opta ediție a fost reprogramată pentru 14-18 iulie 2021. Organizatorii au anunțat, deja, și primii artiști mari care vor fi prezenți: Twenty One Pilots, Gorrillaz și Deftones. Au fost puse în vânzare și bilete la preț special.

„Lucrăm pe scenarii diferite. E clar că o perfectă normalitate nu vom avea în 2021, dar e o mare nevoie să se reintre în activitate în sectorul nostru și toate semnalele sunt bune. De aceea am fost și foarte curajoși. Suntem primul festival care a și anunțat artiști pentru anul viitor. Practic, niciodată nu ne-am oprit din organizarea evenimentului, doar ne adaptăm și ne vom adapta și atunci condițiilor de moment”, a declarat Renate Roca-Rozenberg – reprezentant Electric Castle.

Și Untold are deja un interval ales pentru 2021, din 5 până în 8 august. 50.000 de fani și-au cumpărat bilete pentru festivalul care ar fi trebuit să aibă loc în această vară. Ei vor avea acces la oricare dintre următoarele trei ediții, au anunțat organizatorii.

„Vor mai fi puse în vânzare abonamente în perioada următoare, așa că ne vom apropia de cifrele care le-am avut și în anii precedenți. Nu ai cum să faci Untold cu 20-30.000 de oameni, pentru că nu e aceeași experiență. Dacă într-un final lucrurile vor sta în alt fel decât estimăm noi, pe baza datelor de acum, că se vor întâmpla anului viitor și dacă anul viitor, ipotetic vorbind, va fi la fel de rău ca 2020, sunt convins că vom primi semnale mult mai din timp și ne vom redresa așa cum am făcut în 2020”, a spus Edy Chereji, organizator Untold.

„Nu putem să ne gândim că vara viitoare va fi o revenire la normalitate în proporție de 100%”, a atenționat el.

Totuși, Edy Chereji mizează pe vaccin și, eventual, pe testarea rapidă și crede că poate fi de conceput o zi de concerte ca altădată în cadrul festivalului.

„Noi pornim cu încredere și optimism la drum, dar asta nu înseamnă că nu s-ar putea ca și anul viitor să fie mai puțin blând cu noi și lucrurile să nu meargă în direcția pe care toată lumea o așteaptă” a spus Chereji într-o intervenție la Digi24.

Alți doi mari artiști internaționali care ar fi trebuit să concerteze în acest an în România au anunțat că își vor întâlni fanii anul viitor. David Garrett și-a reprogramat turneul mondial Unlimited Live și va ajunge în București și Cluj-Napoca în octombrie 2021.

Și Celine Dion intenționează să înceapă turneul care ar fi trebuit să aibă loc anul acesta. Cântăreața ar urma să ajungă în București în 25 iulie 2021.

Comment here