LIFEStirile ZileiTârgu-Jiu

Când se INAUGUREAZĂ Muzeul Naţional „Constantin Brâncuşi”

Mai multe evenimente menite să aducă în atenţia publicului opera lui Constantin Brâncuşi vor fi organizate în premieră, pe 19 februarie, la Bucureşti şi Târgu-Jiu, a anunţat, joi, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

„Anul acesta se împlinesc 144 de ani de la naşterea artistului, ocazie cu care vom cinsti memoria părintelui sculpturii moderne prin mai multe premiere. În Bucureşti, în curtea Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR), va avea loc un spectacol de proiecţii în cadrul căruia vor putea fi vizionate holograma sculptorului şi lucrări consacrate. Totodată, Muzeul Naţional de Artă al României oferă acces gratuit pe tot parcursul zilei de 19 februarie şi organizează vizite ghidate în Sala Brâncuşi în care se regăsesc cele mai mai multe opere păstrate în România”, a precizat Gheorghiu, în cadrul unei conferinţe de presă, la MNAR.

Cu acelaşi prilej, la Târgu-Jiu, se va inaugura Muzeul Naţional „Constantin Brâncuşi”, la Casa Barbu Gănescu, în care marele sculptor a locuit în perioada efectuării lucrărilor la Ansamblul Monumental Calea Eroilor – Masa Tăcerii, Poarta Sărutului şi Coloana Infinitului. În cadrul evenimentului inaugural va fi vernisată o expoziţie alcătuită din 10 fotografii donate de Centrul Pompidou Paris şi 33 de fotografii document realizate la ridicarea Coloanei fără Sfârşit.

„Am pus în aplicare ceea ce ne-am propus. Aşa cum spune Brâncuşi, ‘lucrurile nu sunt greu de făcut, greu este să te pui în starea de a le face’. Astfel, am reuşit, într-un timp foarte scurt, să oferim publicului acces către ceea ce înseamnă o parte din viaţa şi opera marelui artist, chiar în nou-înfiinţatul Muzeu Naţional ‘Constantin Brâncuşi'”, a declarat Bogdan Gheorghiu.

Ambasadorul evenimentului, Irina Rimes, s-a declarat „foarte bucuroasă” să se alăture acestui proiect.

„Nu ştiu dacă sunt neapărat cea mai bună alegere, dar ştiu un lucru sigur şi anume că noi, românii, avem o cultură cu care putem să ne mândrim, pentru că ceea ce avem noi este ceva ce se cam pierde în vest, dacă nu s-a pierdut de tot. Ţara noastră a fost pusă pe harta culturală a Europei de către nişte personalităţi, genii, despre care se vorbeşte de secole, printre care şi Constantin Brâncuşi. Toate aceste mari personalităţi au crescut cu nişte valori cu care creştem şi noi. Îmi place să vorbesc despre aceste valori, pentru că sunt ale noastre şi nu prea întâlnesc lucruri când mă duc pe-afară” a spus cântăreaţa.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here