LIFE

Canada se oferă să plătească cheltuielile de securitate ale ducilor de Sussex. Ce sumă va avea de achitat anual

Guvernul canadian va contribui la cheltuielile de securitate ale ducilor de Sussex, după ce Harry şi Meghan au anunţat că renunţă la rangul de membri seniori ai familiei regale britanice şi că vor petrece mai mult timp în America de Nord.

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a acceptat ca guvernul să acopere jumătate din cheltuielile de securitate pentru prinţul Harry, ducesa Meghan şi fiul lor Archie, atât timp cât cuplul princiar se află pe teritoriul Canadei. Justin Trudeau a asigurat-o pe regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii că familia nepotului Majestăţii Sale va fi în siguranţă în ţara sa, iar factura pe care guvernul canadian o va plăti se va ridica la jumătate de milion de euro anual, scrie Daily Mail.

Prinţul Harry şi Meghan Markle au anunţat că-şi vor petrece timpul între Marea Britanie şi America de Nord, iar toată lumea a presupus că a doua lor casă va fi în Canada, având în vedere vizitele dese din ultima perioadă. De altfel, cuplul şi-a petrecut sărbătorile de iarnă în Canada, alături de fiul Archie şi mama fostei actriţe, Doria. În aceste condiţii, guvernul canadian ar avea obligaţia legală de a le asigura securitatea, din cauza statutului lor regal, au spus experţii, potrivit sursei citate.

„Nu cred că pot refuza securitatea oferită de guvernul din Canada“, a declarat Larry Busch, un fost ofiţer al Royal Canadian Mounted Police (RCMP), care s-a ocupat de securitatea unor lideri mondiali, inclusiv preşedinţii americani şi familia regală.

„Costul ar putea ajunge cu uşurinţă la milioane de dolari“, a declarat Mike Zimet, a cărui firmă de securitate din New York i-a protejat inclusiv pe senatorul american Bernie Sanders şi actorii Lin-Manuel Miranda şi Alec Baldwin.

„Dacă doresc protecţie privată, atunci o întreagă structură trebuie construită în jurul lor“, a spus el, potrivit Daily Mail.

În anunţul făcut pe site-ul lor oficial, prinţul Harry şi ducesa Meghan au spus că obţinerea autonomiei financiare este un obiectiv esenţial, dar nu au specificat dacă acest lucru se extinde la costul securităţii, precizând că detaliile lor privind securitatea sunt gestionate de British Home Office. Nivelul de securitate de care au nevoie cei doi ar fi definit printr-o evaluare a ameninţărilor, explică Joe Balz, preşedintele GloProSec Preventative Services, o companie de securitate din Toronto, şi un fost ofiţer al RCMP care a lucrat cu familia regală şi alţi şefi de stat.

„Întotdeauna va exista un idiot ciudat care provoacă un anumit tip de problemă“, a spus Balz, adăugând că familia va fi mai în siguranţă în Canada decât în ​​Statele Unite, unde legile privind armele sunt mult mai îngăduitoare.

De asemenea, cei doi ar trebui să se îngrijoreze de o posibilă răpire a fiului lor, Archie, a adăugat Mike Zimet, care a definit ameninţarea drept „o situaţie majoră, mai ales când vine vorba de terorişti“. În plus, un sondaj realizat pentru compania canadiană de ştiri Postmedia a constatat că peste 60% din 1.515 canadieni chestionaţi ar sprijini numirea prinţului Harry ca guvernator general, reprezentantul reginei în Canada, care acţionează ca şef al statului în numele ei. El ar putea s-o înclocuiască astfel pe Julie Payette, al cărei mandat expiră în doi ani.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here