Stirile ZileiTârgu-Jiu

Campanie anti-bullying. 300 de cutii ale elevilor, amplasate în școlile din Gorj

”Cutia elevului” va fi amplasată în toate școlile din Gorj într-o acțiune fără precedent a autorităților pentru a diminua bullyng-ul din rândul elevilor.

Proiectul a fost gândit de polițiști și specialiștii de la Direcția pentru Protecția Copilului Gorj după ce, în vară, bătaia filmată, pe care a primit-o o adolescentă din Târgu-Jiu, a făcut înconjurul planetei. Autoritățile speră ca, prin intermediul acestei cutii ce va fi amplasată în școli, elevii să prindă curaj și să lase acolo informații despre eventualele cazuri de bullyng.

În cadrul campaniei, polițiștii și jandarmii implicați. alături de elevi de la Liceul de Artă din municipiu au mers pe stradă pentru a le explica părinților și elevilor ce presupune proiectul respectiv.

Campania de instalare a aproape 300 de cutii ale elevului  este inițiată de Inspectoratul Județean de Poliție Gorj prin Biroul de Prevenire a Criminalității, condus de Ionuț Pigui.

Proiectul de la Gorj este considerat un exemplu de bună practică și ar putea fi implementat în perioada următoare în mai multe județe din țară, după cum a menționat comisarul șef Mugurel Ghiță, din cadrul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității al IGPR.

Comment here