Sportive

Călin Cojocaru: Nici în ceasul al 12-lea, autoritățile nu vor să susțină clubul care a făcut istorie

Antrenorul Pandurii Târgu-Jiu, Călin Cojocaru, speră ca banii de la acționari să intre cât mai curând în conturile clubului. Tehicianul nu înţelege de ce decizia ÎCCJ nu poate fi pusă în aplicare nici după două luni de la pronunţare.

”Este frustrant să ai, de aproape 2 luni, o hotărâre judecătorească definitivă de la Înalta Curte de Casație și Justiție și să nu poți intra în posesia banilor. Nici în ceasul al 12-lea, autoritățile locale nu vor să susțină clubul care a făcut istorie pentru acest oraș, pentru acest județ, și chiar pentru România (n.r. – Pandurii a jucat în grupele Europa League în 2013). Nu înțeleg cum nici măcar statul nu respectă niște decizii (n.r. – membrii-asociați de la Pandurii – Consiliul Local Târgu-Jiu, Consiliul Județean Gorj sau Complexul Energetic Oltenia refuză în continuare să achite sumele restante, stabilite de ÎCCJ). S-a ajuns la o saturație! Eu cred, totuși, că nu se mai poate tărăgăna asemenea situație și că lucrurile vor intra în normalitate cât de curând. Avem o strategie de făcut pentru sezonul viitor, dar nu poți face o strategie fără bani. La noi, autoritățile locale nu ne ajută cu nimic, iar guvernul maghiar inveștește bani în fotbalul românesc. Cât de curând, Sepsi va lua campionatul în România și va sărbători titlul la Budapesta. Poate atunci ne vom trezi!” a declarat tehnicianul originar din Timișoara la finalul ultimului meci din campionat.

Echipa gorjeană a încheiat sezonul pe ultimul loc în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cu 14 puncte, în fața ei situându-se Farul Constanța (42 puncte), Metaloglobus București, ”U” Cluj (ambele cu 39 de puncte), Ripensia Timișoara (36 puncte), Fotbal Comuna Recea (35 puncte) și CSM Slatina (19 puncte).

Slatina și Pandurii au retrogradat în Liga 3, iar Recea va juca baraj de menținere, în dublă manșă, cu Unirea Slobozia, cealaltă clasată pe locul 5, în Grupa B a play-out-ului.

Comment here