Minerit și EnergieStirile Zilei

Căldărușe: Mi-e greu să cred că legea se va putea aplica fără OUG

Cele patru federații sindicale din cadrul Complexului Energetic Oltenia vor continua protestele, la Târgu-Jiu, pentru deblocarea legii de reducere a vârstei de pensionare.  

Vineri, au cerut Primăriei Târgu-Jiu să aprobe prezența în stradă a 100 de mineri și energeticieni în zilele de 26 și 28 octombrie și 2 și 4 noiembrie.

“Scopul adunării publice îl constituie manifestarea în legătură cu modul de aplicare a legii nr.197/2021 cât și cu privire la perspectiva producerii energiei electrice pe bază de cărbune” au transmis liderii sindicali Dumitru Pîrvulescu, Gabriel Căldărușe, Paul Constantinescu și Gelă Ionescu.

În emisiunea Interviurile Infinit FM, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, a comentat că-i vine foarte greu să creadă că legea de reducere a vârstei de pensionare va putea fi aplicată fără emiterea unei ordonanțe de urgență.    

Căldărușe a afirmat că, dacă în legea de reducere a vârstei de pensionare ar fi fost introdus și amendamentul deputatului PSD, Adrian Solomon, care ar fi făcut posibilă recunoașterea retroactivă a grupei de muncă, atunci problema pensionării cu 13 ani mai devreme a minerilor și energeticienilor ar fi fost rezolvată.  

Comment here