Minerit și EnergieStirile Zilei

Căldărușe: Din ajutorul de 251 de milioane de euro se plătește și împrumutul acordat de guvernarea PSD

Gabriel Căldărușe îl contrazice pe Mihai Weber.  Liderul sindical spune că CE Oltenia nu ar mai putea să suporte vreun împrumut garantat de stat, așa cum a fost cel de 500 de milioane de euro, acordat de fosta guvernare PSD.

Reacția președintelui Sindicatului Mine Energie Oltenia, cea mai mare structură sindicală din cadrul companiei de la Târgu-Jiu, vine în contextul în care președintele PSD Gorj a afirmat, marți, că ajutorul acordat de guvern la începutul anului a adus CEO la mâna Comisiei Europene și c-ar fi trebuit acordat împrumut garantat de stat.  

”Eu vă spun că, la ora actuală, CEO nu ar mai putea să suporte astfel de împrumuturi. Noi avem nevoie de ajutor inclusiv în anii următori” a comentat Căldărușe, la Interviurile Infinit FM.

Gabriel Căldărușe susține că, din ajutorul de 251 de milioane de euro, acordat de stat la începutul anului, Complexul Energetic Oltenia și-a achitat certificatele de carbon, și-a plătit lefurile angajaților dar și ratele către bănci, inclusiv pe cele ale împrumutului acordat pe fosta guvernare PSD.  

Comment here