Din JudetStirile ZileiTârgu-Jiu

VIDEO. Cabana de la Cheile Buții a afaceristului gorjean Ion Firiza, DISTRUSĂ într-un incendiu

Cea mai veche cabană turistică din Valea Jiului s-a făcut scrum, în această dimineață, în urma unui incendiu violent. Proprietar al clădirii este omul de afaceri Ion Firiza, din Târgu Jiu. Acesta a declarat că nu își poate da seama care ar fi cauza incendiului, dar că este extrem de bucuros că nu și-a pierdut nimeni viața. O persoană a ajuns la spital cu arsuri pe mâini și picioare.

Patru persoane erau cazate în momentul declanșării incendiului, pompierii militari intervenind după ce au fost anunțați cu mare întârziere, în zonă nefiind semnal la telefoanele mobile pentru apeluri la 112. Cabana era singura care scăpase neafectată, în urma viiturilor recente produse în vestul Văii Jiului.

„Cea mai veche cabană din zona de Vest a Văii Jiului a ars în această noapte. La ora 03:16, în noaptea de 28 spre 29 iunie, a fost anunțat la serviciul 112 un incendiu la cabana Cheile Buții din localitatea Câmpul lui Neag. 20 de pompieri militari, cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, s-au deplasat la fața locului unde incendiul se manifesta generalizat pe toată suprafața cabanei. Patru persoane cazate în acel moment s-au autoevacuat, o victimă fiind transportată la spitalul din Lupeni cu o mașină proprietate personală, cu arsuri la membrele inferioare și superioare. Din cauza zonei izolate, fără semnal telefonic, incendiul a fost anunțat din păcate mult mai târziu. A ars cabana pe o suprafață de 500 de mp, cauza probabilă fiind un scurt circuit electric. Acțiunea de stingere a fost îngreunată de cantitatea de material lemnos din construcția cabanei precum și de lipsa apei cu presiune din zona, cel mai apropiat hidrant fiind la 5 km distanță de focar, pompierii militari reușind să alimenteze cu apă autospecialele din lacul din apropiere”, a informat ISU Hunedoara.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here