Minerit și EnergieStirile Zilei

Căldărușe: Vom solicita întâlnire de urgență cu ministrul Energiei

Liderii federațiilor sindicale din cadrul Complexului Energetic Oltenia solicită o întâlnire de urgență cu ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Sindicaliștii au început negocierile cu administrația companiei pentru majorarea lefurilor angajaţilor, însă discuțiile s-au blocat. Preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, spune că au apărut neînțelegeri, pentru că există constrângeri din punct de vedere legislativ.

“Trebuie găsite obligatoriu soluții, astfel încât veniturile angajaților să crească” declară liderul SMEO.

Ministrul Energiei a anunțat că a finalizat un memorandum pentru protecția socială a minerilor. Liderii sindicali vor să afle, la întâlnirea cu Virgil Popescu, ce cuprinde acest document. Deocamdată, nu se știe ce bani vor primi angajații CE Oltenia care vor fi disponibilizați în următorii ani.

Gabriel Căldărușe

Președintele Sindicatului Energia Turceni, Eugen Iovan, spune că, la ultima întâlnire pe care liderii federațiilor din CE Oltenia au avut-o, la sfârșitul lunii martie, cu ministrul Energiei, Virgil Popesu ar fi promis că va face tot posibilul să crească veniturile minerilor și energeticienilor.

Comment here