Din JudetStirile ZileiTârgu-Jiu

”Butoane”, ”Pașa” și ceilalți pădurari, în arest la domiciliu. DECIZIE în dosarul „Mafia Pădurilor”

Curtea de Apel Craiova a admis, miercuri, solicitarea procurorilor gorjeni de a emite mandate de arestare la domiciliu pentru cei șase inculpați, reținuți în urmă cu mai bine de o lună, în dosarul „Mafia Pădurilor”.

Pentru trei dintre aceștia Tribunalul Gorj emisese, săptămâna trecută, prelungirea mandatelor emise anterior, în timp ce pentru alți trei fusese decisă măsura controlului judiciar. Pentru cei din urmă, procurorii au cerut prelungirea arestului la domiciliu, în timp ce primii trei au contestat decizia, cerând și ei să fie plasați sub control judiciar. Judecătorii au fost de acord, miercuri, doar cu solicitarea procurorilor.

„Respinge, ca nefondate, contestațiile formulate de inculpații Tănasie Daniel, Tănasie Petrișor și Tăerel Ion. Admite contestația Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Desființează, în parte, încheierea contestată, doar în ceea ce îi privește pe inculpații Văcaru Daniel Vasile, Logăscu Tiberiu Nicolae și Tănasie Daniel și, rejudecând, admite propunerea de prelungire a măsurii preventive a arestului la domiciliu și față de aceștia. Dispune prelungirea măsurii preventive a arestului la domiciliu față de inculpații Văcaru Daniel Vasile, Logăscu Tiberiu Nicolae și Tănasie Daniel, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 13 noiembrie 2020, până la data de 12 decembrie 2020 inclusiv. Menține restul dispozițiilor încheierii contestate, care nu contravin prezentei încheieri. Obligă contestatorii la plata cheltuielilor judiciare, în cuantum de 200 lei fiecare. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluționarea contestației formulate de Parchet și cele reprezentând onorariile apărătorilor din oficiu, rămân în sarcina statului. Definitivă”, a decis Curtea de Apel Craiova.

Inculpații vizați de această decizie sunt: șeful Ocolului Silvic Tismana, Ion Tăerel, zis „Butoane”, tehnicianul silvic Daniel Văcaru, pădurarul Daniel Tănasie, inginerul silvic Alexandru Grecescu, inginerul silvic de la ocolul privat ,,Constantin Brâncuși” din Peștișani, Tiberiu Nicolae Logăscu, și omul de afaceri Petrișor Tănasie, zis „Pașa”.

Acuzațiile formulate la adresa acestora sunt multe: luare de mită în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, instigare la fals intelectual în formă continuată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, complicitate la tăiere nelegală de arbori, instigare la folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată, dare de mită, instigare la furt de arbori, precum și favorizarea infractorului.

Comment here